Consilierii locali din municipiul Buzău au aprobat proiectul unei burse regionale de legume şi fructe

Consiliul Local Municipal (CLM) Buzău a aprobat, pe 24 aprilie, un proiect de hotărâre privind preluarea, de către administraţia locală, a unei suprafeţe de 12 hectare de teren de la Ministerul de Interne în vederea înfiinţării unei burse regionale de legume şi fructe.

“CLM a aprobat transferul suprafeţei de 12 hectare de la Ministerul de Interne, cu ajutor guvernamental se va realiza o piaţă en-gros, o bursă regională de legume şi fructe, cu toate facilităţile de depozitare şi conservare pentru toţi cultivatorii de legumele şi fructele din zona de sud-est a României”, a declarat, la finalul şedinţei CLM, primarul Constantin Toma.

Potrivit acestuia, investiţia va fi realizată fie prin Casa de comerţ agroalimentar Unirea, fie prin alte facilităţi pe care municipalitatea le va crea pentru a contribui la sprijinirea producătorilor agricoli. “În judeţul Buzău se află trei staţiuni de cercetare, Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele, Staţiunea pomicolă Săhăteni şi Staţiunea de cercetări legumicole Buzău, ceea ce va permite crearea unui pol horticol pentru întreaga regiune”, a mai declarat edilul. AGERPRES