Consilierii locali din Iasi au aprobat proiectul Palas

Consilierii locali din Iasi au votat cele trei planuri urbanistice ale proiectului Palas, care vizeaza dezvoltarea zonei sudice din apropierea Palatului Culturii.
Proiectul a fost votat dupa aproximativ doua ore de discutii de 21 din cei 23 consilieri locali municipali prezenti la sedinta. De la vot s-au abtinut liberalul Radu Botez si democratul Tiberiu Brailean. De asemenea, in cadrul sedintei, consilierii au avut prilejul de a privi macheta proiectului Palas.

“Fiecare a votat dupa constiinta sa si nu in functie de ordinele de partid. Proiectul are influente asupra vietii economice, sociale si culturale a Iasiului si de aceea consider ca trebuia votat de toti colegii mei din Consiliul Local”, a spus consilierul PNL Camelia Gavrila, seful ISJ Iasi.

Proiectul Palas derulat de Iulius Group vizeaza reabilitarea zonei de sud a centrului istoric din spatele Palatului Culturii din Iasi si, totodata, reabilitarea Teatrului de vara, aflat de mai multi ani in paragina. Totodata, se urmareste concentrarea unor activitati specifice unei zonei de centru, pe o suprafata de teren de aproximativ 120 000 mp, care vor cuprinde: 35.000 mp care vor fi afectati spatiilor comerciale, 6.000 mp pentru hoteluri, 1.160 de locuinte, amenajari peisagere, trasee pietonale si parcaje supraterane sau subterane. Initial, proiectul s-a intitulat Madison.

In ianuarie 2005 a fost aprobat contractul de asociere dintre Consiliul Local al Municipiului Iasi si SC Iulius Group SRL in vederea construirii ansamblului Madison. Investitia care va fi realizata in cadrul acestui proiect va fi de aproximativ 150 de milioane euro.