Consilierii judeţeni au aprobat bugetul CJ Maramureş pe anul 2013

Bugetul Consiliul Judeţean Maramureş, aprobat, miercuri, de 26 din cei 32 de consilieri judeţeni, este de 338 milioane lei, peste jumătate din aceşti bani urmând să acopere plata salariilor din aparatul CJ. De asemenea, sumele alocate susţinerii sănătăţii, drumurilor şi funcţionării aeroportului, dar şi altor instituţii aflate în subordinea CJ au fost diminuate.

Astfel, din suma totală de 338 milioane lei, aproape 176 milioane lei sunt destinaţii funcţionării CJ şi instituţiilor subordonate, iar pentru funcţionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a Spitalului de Boli Infecţioase s-au alocat 5,2 milioane lei, proiectelor dezvoltării învăţământului 27 milioane lei, iar cultelor şi culturii 42 milioane lei.

Consilierii PDL au fost singurii care s-au abţinut de la vot nemulţumiţi că sumele alocate asistenţei sociale, sănătăţii, aeroportului, culturii şi sportului au fost serios diminuate, faţă de 2012. “Consider că este cu totul inacceptabil să reducem finanţarea Spitalului de Boli Infecţioase, Spitalului Judeţean de Urgenţă cu peste 500.000 de lei, doar dintr-un capriciu. În cele două unităţi medicale există o serie de investiţii care trebuie continuate pe lângă funcţionare. E cu totul inacceptabil” a spus consilierul PDL, Felician Cerneştean.

De asemenea, consilierul PDL Gheorghe Marian a propus un amendament prin care din fondul de rezervă să fie alocaţi 2,5 milioane lei pentru drumurile judeţene şi alţi 500.000 de lei pentru sport, însă amendamentul a fost respins de consilierii PSD şi PNL.

Potrivit oficialilor CJ Maramureş, veniturile actuale acoperă doar 75% din necesar, iar diferenţa va trebui acoperită din excedentul anilor anteriori. La rândul său, vicepreşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea a punctat că bugetul a fost structurat în termeni corecţi şi asigură funcţionarea instituţiilor din angrenaj.

“Bugetul are până la urmă o structură absolut corectă. Asigurăm prin acest buget cheltuielile de funcţionare a tuturor instituţiilor din subordinea CJ. Nu suntem fi descoperiţi cu salarii pentru aparatul propriu al CJ şi instituţiile din subordine” a supus Gabriel Zetea. AGERPRES