Conferinţa Internaţională “Necesitatea Reformei în Drept şi Administraţia Publică”, la Târgu Mureş

Specialişti din 11 ţări de pe trei continente participă, începând de miercuri, la Conferinţa Internaţională ‘Necesitatea Reformei în Drept şi Administraţia Publică’ organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii ‘Petru Maior’ din Târgu Mureş.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, conf.univ.dr. Zsuzsanna Szabo, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul dezbaterilor vor fi prezentate 150 de lucrări, la cele patru secţiuni, Drept Privat, Drept Public, Administraţie Publică Locală şi Insolvenţa.

Potrivit decanului, în cadrul conferinţei internaţionale de la Târgu Mureş, pe parcursul a patru zile, vor fi dezbătute subiecte precum noul Cod Civil, importanţa arbitrajului în litigiile comerciale, situaţia IMM-urilor, Strategii de criză şi post-criză sau managementul în administraţia publică locală, în limbile engleză şi franceză. Conf.univ.dr. Lucian Chiriac, preşedintele Comitetului de Organizare, a precizat la rândul său, că lucrările cele mai importante care vor fi prezentate la conferinţa de la Târgu Mureş vor fi publicate în Revista ‘Curentul Juridic’, care are cea mai înaltă bază de clasificare şi este cotată în şase baze internaţionale.

Chiriac a precizat că toate documentele care vor fi prezentate vor fi publicate într-un volum la conferinţei, care va apărea în străinătate, iar prin această manifestare se doreşte demonstrarea complementarităţii între cercetarea ştiinţifică şi abordarea practică. AGERPRES