Conferința “Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020” are loc pe data de 15 aprilie la Hotel Radisson Blu din București

fonduri_europene.jpgFondurile europene și schemele de ajutor de stat reprezintă surse de finanţare esenţiala pentru mediul de afaceri din România, iar creșterea gradului de absorbție este o miză importantă pentru ţara noastră. În bugetul multianual 2014-2020, România are alocate 43 de mld. Euro, dintre care 22,9 mld. Euro pentru Politica de Coeziune și 19,7 mld. euro pentru Politica Agricolă.

Schemele de ajutor de stat sunt o soluție viabilă de investiție, multe companii beneficiind de fonduri nerambursabile. În ultimii 6 ani au fost alocate, prin acorduri de finanțare, aproximativ 1 mld. de euro și s-au creat prin investițiile realizate peste 25.000 de locuri de muncă. Pentru 2014-2020 au fost alocate 1,2 miliarde euro, iar ajutorul de stat acordat de statul român unui beneficiar poate ajunge până la 50% din cheltuielile investiției și la o valoare de 37,5 milioane euro.

BusinessMark anunță organizarea celei de a II-a ediții a conferinței “Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020″, eveniment ce va avea loc pe 15 aprilie 2016 la Hotel Radisson Blu din București.

Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere a situaţiei accesării fondurilor europene și a ajutoarelor de stat, a oportunităţilor şi a perspectivelor pentru perioada 2014-2020, reunind reprezentanţi de marcă din: Guvern și ministerele de resort, Autorităţile de Management, companii mari şi IMM-uri care au implementat/ implementează proiecte sau doresc să acceseze fonduri europene și ajutoare de stat, experţi, investitori, bănci şi companii de consultanţă.

Printre speakerii care au confirmat prezența se numără:

Carmen Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene

Claudia Ionescu, Șef Departament Promovare Regională și Investiții, Programul Operațional Regional București-Ilfov

Radu Grațian Ghețea, Președinte CEC Bank, Președinte de onoare Asociația Română a Băncilor

Mirela Dobre, Expert Direcția Generală Analiză Programare Evaluare, Ministerul Fondurilor Europene

Bogdan Hossu, Director General, Wise Finance Solutions

Oana Stoenescu, Director de Vânzări, Garanti Leasing

Cagatay Suner, Director General, Glasscorp, parte a Șișecam Group

Roland Toma, Consultant Fonduri Europene, Wise Finance Solutions

Partener principal: Wise Finance Solutions. Partenerii evenimentului sunt: CEC Bank, Garanti Leasing, Klarmedia, Biroul de traduceri Champollion şi Graphtec Design.

Pentru detalii și înscrieri, accesați www.business-mark.ro sau contactați organizatorii la numerele de telefon 021.313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.ro sau office@business-mark.ro.