Colectarea selectiva a deseurilor – un proiect de succes la Medias

Proiectul pilot de colectare selectiva a deseurilor menajere in municipiul Medias va fi extins in luna martie a acestui an la aproximativ 30.000 locuitori.
In prezent, peste 10000 de persoane din cartierele Vitrometan si Gloria beneficiaza de acest proiect. Planul a demarat cu 18 puncte de colectare iar acum sunt 24 de astfel de puncte in tot orasul.

Ca urmare a reactiilor pozitive din partea populatiei la acest proiect, din luna martie si locuitorii cartierelor Gura Cimpului si Dupa Zid vor face parte din planul local de colectare selectiva a deseurilor. In perioada imediat urmatoare Serviciul Public de Ecologizare va stabili locatiile unde urmeaza sa fie amplasate pubelele speciale pentru colectarea ambalajelor din hartie si a pet-urilor.

In urma desfasurarii acestui proiect timp de un an, au fost stranse 18.5 tone hartie si carton si 28,6 tone de PET-uri, care au adus bugetului serviciului Public de Ecologizare venituri in valoare de 26.100 RON. Din aceste sume au fost amenajate puncte de colectare in cartierele care participa la proiect.