Colaborare între Primăria Tulcea şi Consiliul Județean privind problemele administrative ale municipiului

hogea_constantin_2.jpgSistemul de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului Tulcea şi preluarea falezei oraşului de către administraţia judeţului sunt subiectele pe marginea cărora vor discuta, cel mai probabil la începutul lunii viitoare, conducerea Primăriei municipiului Tulcea şi cea a Consiliului Judeţean cu vicepremierul Liviu Dragnea.

“Domnul preşedintele al CJ, Horia Teodorescu (preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, n.r.), a avut o discuţie deja cu vicepremierul Liviu Dragnea pe marginea celor două chestiuni şi mi-a promis că, în maximum 10 zile, vom fi primiţi într-o audienţă”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Tulcea, Constantin Hogea.

Acesta a amintit că, încă de la finele anului trecut, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul care vizează creşterea capacităţii sistemului actual de preluare a apelor pluviale din centrul municipiului, astfel încât această zonă să nu mai fie inundată la fiecare ploaie torenţială. “Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane de euro şi sperăm ca vicepremierul Liviu Dragnea, aşa cum a promis anul trecut, pe posturile publice de televiziune, să aloce 50% din valoarea acestuia”, a menţionat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Potrivit acestuia, în bugetul din acest an, Primăria municipiului Tulcea a alocat o parte din suma necesară demarării proiectului, care se va derula în următorii trei ani.

De cel puţin trei ani, autorităţile tulcene solicită preluarea integrală în administrare a falezei tulcene, aflată în momentul de faţă atât în administrarea Primăriei municipiului Tulcea, cât şi în cea a Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi. Dorinţa autorităţilor judeţene este motivată de lipsa investiţiilor care trebuie realizate de către instituţia gălăţeană, în contextul în care faleza este considerată o carte de vizită a municipiului Tulcea.
Demersul autorităţilor este sprijinit de operatorii portuari, care s-au plâns în repetate rânduri din cauza tarifelor mari practicate de APDM Galaţi şi de lipsa de comunicare cu managerii acestei instituţii a statului. AGERPRES