Coalitie PNL-UDMR in Consiliul Local Oradea si Consiliul Judetean Bihor

Organizatiile judetene ale PNL si UDMR au convenit o coalitie in judetul Bihor si Municipiul Oradea pentru urmatorii patru ani.
In comunicatul de presa care anunta formarea coalitiei in judet, semnat de presedintii UDMR si PNL, Kiss Alexandru si, respectiv, Cornel Popa, se precizeaza ca programul comun de guvernare locala si detaliile colaborarii vor fi anuntate in perioada urmatoare.

Deputatul Cornel Popa a declarat ca aceasta coalitie a fost facuta “asa
dupa cum a votat electoratul din Bihor”. Dintre partidele romanesti, spune Popa, confirmat desigur de rezultatele alegerilor, PNL a obtinut cel mai mare procent de voturi, astfel incat cele doua formatiuni politice vor putea realiza impreuna obiectivele propuse alegatorilor, “fara a fi boicotate” de alte partide, in principal de PD-L.

“Anii trecuti, am asistat, de multe ori neputinciosi, la accesele de orgolii nemasurate ale Partidul Democrat, mai ales ale liderilor Petru Filip si Stefan Seremi. Am considerat ca este cazul ca pentru urmatorii patru ani sa schimbam aceasta situatie”, a declarat deputatul Cornel Popa.

La Consiliul Local Oradea, din 27 de consilieri, PNL dispune de 10 mandate, PD-L si UDMR de cate sapte, iar PSD de trei. In acest fel, coalitia PNL-UDMR va asigura majoritatea.

Cele doua partide vor alcatui majoritatea si in Consiliul Judetean. Din 34 de mandate de consilieri judeteni, PNL are 10, PD-L si UDMR cate noua, iar PSD sase. In urma realizarii coalitiei, este posibil ca si functiile de viceprimari si vicepresedinti de CJ sa fie acordate tot membrilor PNL si UDMR.