Clădirile în paragină din Mangalia şi staţiuni vor fi supraimpozitate anul acesta

Clădirile în paragină din Mangalia şi staţiunile arondate vor fi supraimpozitate anul acesta, conform Codului Fiscal, a anunţat primarul municipiului constănţean, Radu Cristian, în timpul unei dezbateri privind pregătirea sezonului estival, potrivit unui comunicat de presă remis de autoritatea locală.

În acest an, am identificat şi notificat proprietarii terenurilor şi clădirilor aflate în paragină, urmând să se aplice supraimpozitarea acestor active“, a declarat edilul Mangaliei, care are în administrare şi staţiunile Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Jupiter şi Cap Aurora, pe raza cărora se află multe hoteluri şi restaurante construite în perioada comunistă, dar care au fost lăsate să se degradeze în ultimii ani.

El a mai afirmat că membrii Consiliului local au aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim-ajutor pe plajele cu destinaţie turistică din municipiul Mangalia şi staţiuni. “Pentru finanţarea acestor servicii avem alocată de la Guvern suma de 870 de mii de lei, însă banii nu sunt suficienţi pentru asigurarea unui serviciu de calitate, la standardele şi dotările impuse de lege”, a mai spus primarul Radu Cristian.

Potrivit sursei menţionate, Primăria municipiului Mangalia a elaborat o schemă de ajutor de minimis pentru acordarea reducerii de 50% la plata impozitului pe clădirile şi terenurile deţinute de agenţii economici care funcţionează 12 luni.

În timpul dezbaterii, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a explicat câteva prevederi ale Legii impozitului specific aplicat firmelor din sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică, plătitoare de impozit pe profit în 2016. “Cei care au profit cuprins între 100.000 de euro şi 500.000 de euro vor fi impozitaţi conform Legii impozitului specific. După rectificarea OUG nr. 3/2017 şi promulgarea acesteia de către preşedintele României, agenţii economici în cauză vor plăti impozitul pe venit, iar cei care au profit de peste 500.000 de euro vor plăti impozitul, conform Legii în vigoare”, a precizat ministrul Dobre.

AGERPRES