CJ Timiş lansează studiul de fezabilitate pentru centrul-pilot de colectare a legumelor şi fructelor

Consiliul Judeţean Timiş va lansa în următoarea perioadă procedurile pentru studiul de fezabilitate ce vizează construirea centrului-pilot de colectare a legumelor şi fructelor în localitatea Tomnatic, venind în sprijinul agricultorilor din judeţ.

“Sunt şanse mari ca în toamnă să avem constructor desemnat pentru acest obiectiv. Astăzi am vizitat amplasamentul investiţiei. Investiţia va sprijini atât agricultorii, cât şi consumatorii finali, cetăţenii judeţului, care se vor putea bucura de fructe şi legume autohtone, de calitate superioară. Acesta poate fi considerat un centru-pilot care în funcţie de cerere şi de rezultate va putea fi multiplicat şi în alte zone din judeţ”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Liderul administraţiei judeţene estimează că semnarea contractului de execuţie a obiectivului va avea loc în acest an.

Centrul de colectare a legumelor şi fructelor va fi un loc unde producătorii agricoli pot veni cu legumele pentru a fi păstrate, sortate şi depozitate şi va fi dotat cu camere frigorifice. Un astfel de centru ar urma să vină în sprijinul micilor producători care în prezent îşi vând produsele la preţuri foarte mici, deoarece nu au unde să le depoziteze în condiţii optime. AGERPRES