CJ Mureş a finalizat licitaţiile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean Mureş a finalizat licitaţiile pentru deszăpezirea celor opt trasee de drumuri judeţene, cu o lungime totală de peste 700 de kilometri, a declarat presei, luni, Ioan Cristian Chirteş, vicepreşedintele CJ.

Potrivit acestuia, pentru deszăpezirea celor opt trasee au câştigat licitaţiile şase firme, care au efectuat această activitate şi anul trecut şi că deocamdată nu există contestaţii. Chirteş a spus că, întrucât sunt stabilite firmele care vor efectua deszăpezirea, pe 15 noiembrie va fi activat comandamentul de iarnă.

Vicepreşedintele CJ Mureş a subliniat că de această dată instituţia a avut noroc că la licitaţie s-au prezentat firmele care s-au ocupat de deszăpezire şi anul trecut, întrucât acestea deţin utilaje şi şi-au dovedit eficienţa. Ioan Cristian Chirteş a subliniat că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a respins de trei ori documentaţia pentru licitaţie întocmită de Consiliul Judeţean Mureş pe considerentul că este foarte strictă, în sensul că administraţia judeţeană impunea o condiţie de bază şi anume că firma care se înscrie la licitaţie să facă dovada că deţine utilaje pentru deszăpezire.

‘Au considerat că am impus condiţii restrictive prin solicitarea unei dovezi că există utilaje specifice pentru deszăpezire. Norocul nostru este că firmele care au câştigat au dotările respective’, a precizat Ioan Cristian Chirteş. AGERPRES