CJ Mehedinti va infiinta un centru de monitorizare a Geoparcului Platoul Mehedinti

Consiliul Judetean Mehedinti este beneficiarul unui fond european de 210.815 euro, pe care il va utiliza pentru infiintarea, in comuna Ciresu, a unui Centru de monitorizare a Geoparcului “Platoul Mehedinti”.
Presedintele CJ Mehedinti, Constantin Sarbulescu, a declarat ca realizarea proiectul respectiv, finantat de Uniunea Europeana, va oferi autoritatilor publice locale posibilitatea de a valorifica la intreaga sa valoare potentialului cultural, turistic si stiintific al ariei protejate de 106.000 hectare, situata in zona montana a judetului.

“Cu suma primita vom reabilita un imobil din localitatea Ciresu si vom achizitiona echipamente necesare activitatii de monitorizare a geoparcului. Tot aici vom amenaja mai multe laboratoare si un punct de orientare turistica. De asemenea, vom forma o banca de date cu privire la habitatele naturale pe cale de disparitie, astfel incat sa luam masuri corespunzatoare de protectie si ocrotire a acestora”, a precizat Sarbulescu.

Potrivit sursei citate, in perimetrul Geoparcului “Platoul Mehedinti” sunt inventariate un numar de 16 rezervatii stiintifice naturale, 39 de biserici de lemn din secolul al IX-lea si peste 150 de specii de animale, pasari si plante aflate in patrimoniul stiintific al Romaniei.