CJ Maramureş va finanţa două evenimente destinate promovării judeţului ca destinaţie turistică

Consilierii judeţeni au votat, pe 13 aprilie, în şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre privind finanţarea din rezerva bugetară a evenimentelor “Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”, ediţia a IV-a, dar şi pentru încheierea unui acord de cooperare pentru organizarea evenimentului “Maramureş Auto – Moto – Show”. Proiectele de hotărâre au trecut cu un număr de 19 voturi “pentru”, iar un număr de cinci consilieri judeţeni reprezentând PNL au părăsit sala de şedinţă înaintea supunerii la vot a proiectelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a menţionat că proiectele de hotărâre au fost selectate pentru finanţare nerambursabilă din bugetul propriu al CJ pe anul 2018. Acesta a adăugat că cele două proiecte aprobate vor contribui la dezvoltarea potenţialului turistic judeţean.

“Judeţul Maramureş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare şi mai frecventate din România, atât pentru turiştii autohtoni, cât şi pentru cei străini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate şi autentice, care cuprinde atât obiective de patrimoniu natural cât şi cultural unice în România. Evenimentele de promovare a judeţului Maramureş, care se vor desfăşura în perioada 8 – 13 mai 2018, sub denumirea ‘Zilele Maramureşului’, vor valorifica identitatea culturală a judeţului dar şi resursele sale materiale şi spirituale printr-o serie de acţiuni”, a susţinut Gabriel Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a mai subliniat că meşteşugurile populare, dansul, portul şi cântecul popular vor fi mult mai bine puse în valoare în cadrul programului “Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”.

“Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care îşi propune să pună în valoare meşteşugurile transmise de la strămoşi, frumuseţea portului popular, dansul şi cântecul din Maramureş, prin intermediul obiceiurilor şi tradiţiilor păstrate de-a lungul secolelor intacte, reuşind să stârnească interesul pentru a fi recunoscute atât la ele acasă cât şi în afara ţării şi să formeze brandul Maramureşului. (…) Prin proiect se doreşte şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti care să participe la aceste evenimente şi de a veni în sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea să-şi ofere serviciile”, a spus Gabriel Zetea. AGERPRES