CJ Iaşi şi COSR vor înfiinţa un centru de excelenţă în sport pentru copii şi juniori

Un centru de excelenţă pentru copii şi juniori va fi înfiinţat la Iaşi de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, au anunţat, la Iaşi, reprezentanţii celor două instituţii, Maricel Popa şi, respectiv, Mihai Covaliu.

“Prin acest protocol vrem să-i identificăm pe cei talentaţi pentru sporturi olimpice în care Iaşul are tradiţie, precum judo, scrimă, tir sportiv, canotaj. Intenţia noastră este de a crea cadrul necesar ca la următoarele olimpiade Iaşul să aibă din nou campioni olimpici, aşa cum s-a întâmplat în 2012, când Alin Moldoveanu a cucerit medalia de aur la tir sportiv. Pregătim proiectul de construire al unei săli polivalente, cu 15.000 locuri şi încercăm să modernizăm şi câteva baze sportive din judeţ, acolo unde există şi preocupare pentru sport”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.

Prezent la Iaşi pentru a lua parte la Gala Laureaţilor Sportului Ieşean, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că parteneriatul pe care îl va semna cu Consiliul Judeţean reprezintă “o garanţie că lucrurile se vor întâmpla aici la Iaşi”.

“Vorbim de infrastructură pentru sportivii ieşeni, de organizarea unor competiţii importante de nivel naţional şi european pe care Iaşul le poate atrage şi e capabil să le atragă.(…) Vă asigur că în momentul în care ne chemaţi la Iaşi pentru a fi prezenţi lângă mişcarea sportivă de masă sau de performanţă, veţi avea în Comitetul Olimpic Sportiv Român un partener care va şti să sprijine în orice moment activitatea sportivă din Iaşi cu toate mijloacele de care dispunem”, a declarat Covaliu. AGERPRES