CJ Hunedoara a înfiinţat un dispecerat permanent pentru deszăpezirea şi întreţinerea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean Hunedoara a lansat un dispecerat permanent dedicat activităţilor de deszăpezire şi de întreţinere a drumurilor judeţene, cetăţenii având posibilitatea să anunţe telefonic toate cazurile în care este nevoie de intervenţia echipelor care se ocupă cu degajarea arterelor rutiere de zăpadă şi gheaţă.

“Punem la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon la care se poate suna în cazuri de urgenţă, cum ar fi drumuri judeţene nedeszăpezite sau acoperite cu gheaţă. Numărul de telefon este 0737553971. Dispeceratul unic dedicat activităţii de deszăpezire va avea regim de permanenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Melania Iscru.

CJ Hunedoara a deschis şi pagina de Facebook “Consiliul Judeţean Hunedoara-Dispecerat Drumuri Judeţene” unde pot fi găsite informaţii despre sectoarele de drum şi numărul de kilometri aflaţi în întreţinerea administraţiei judeţene, firmele care se ocupă de întreţinere şi deszăpezire, starea drumurilor şi prognoza meteo pentru zona de interes. Pe de altă parte, utilajele care vor lucra la deszăpeziri au montate GPS-uri pentru a se cunoaşte, în permanenţă, locul în care se află.

Pentru finanţarea lucrărilor de deszăpezire, CJ Hunedoara a pregătit un buget în valoare de 2,5 milioane lei, până la 31 decembrie, urmând ca anul viitor plata să se facă în conformitate cu prevederile legale.

CJ Hunedoara are în administrare 1.317 kilometri de drumuri judeţene, cea mai lungă reţea din ţară, din care 969 kilometri vor fi cuprinşi în operaţiuni de deszăpezire, iar diferenţa reprezintă sectoare de drum închise pe timpul iernii. AGERPRES