CJ Dolj a semnat contractul pentru un proiect transfrontalier de peste 9 milioane euro pentru reabilitarea a 2 drumuri

Un contract cu finanţare europeană, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, pentru un proiect în valoare de peste 9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi modernizat DJ 652A, care traversează comuna Cârcea, şi alte două tronsoane din DJ 561B Zăval – Valea Stanciului – Drănic – Segarcea, a fost semnat de preşedintele Consiliul Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Prioteasa a anunţat că, în perioada următoare, CJ Dolj va lansa licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări.

“Avantajul în cazul drumului judeţean DJ 652A este că deja dispunem de proiectul tehnic, astfel că, odată desemnat executantul, se va putea trece direct la etapa modernizării acestei artere rutiere importante, care conectează două drumuri naţionale, traversează una dintre cele mai dezvoltate comune din judeţul nostru şi asigură un acces mai facil către zona Aeroportului Internaţional Craiova”, a spus preşedintele CJ Dolj.

Potrivit sursei citate, CJ Dolj a ajuns la cel de-al doisprezecelea proiect cu fonduri nerambursabile pentru care a semnat contractul de finanţare în exerciţiul financiar curent, valoarea cumulată a acestora fiind de aproape 120 milioane euro, din care aproximativ 90 de milioane au fost obţinute prin programe ale Uniunii Europene, iar restul prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectele CJ cu fonduri europene includ mai multe investiţii în infrastructura rutieră, dar şi restaurarea unor monumente istorice, crearea unei unităţi de intervenţie în situaţii de urgenţă la aeroport şi dotări cu aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Proiectul “Eforturi comune pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră”, depus de CJ Dolj, în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, are o valoare totală de 9.249.200,85 euro, din care 7.997.947,62 euro reprezintă valoarea eligibilă. Din această sumă, 3.998.653,54 euro constituie valoarea eligibilă a investiţiei care îi revine CJ Dolj. AGERPRES