CJ Dolj a eliberat certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti

Consiliul Judeţean Dolj a eliberat, la solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, a anunţat marţi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Potrivit sursei citate, pe baza certificatului de urbanism eliberat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se vor obţine avizele necesare construirii drumului expres Craiova – Piteşti, pe porţiunea de 18 km care traversează judeţul Dolj.

“În judeţul nostru, vorbim despre un tronson cu lungimea de aproape 18 kilometri, care va începe din centura de nord a municipiului Craiova, continuând pe teritoriile administrative ale comunelor Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, până la limita cu judeţul Olt. Alături de lansarea de către CNAIR a procedurilor pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie, obţinerea certificatului de urbanism reprezintă un prim pas important în realizarea acestei artere rutiere esenţiale pentru Dolj şi pentru întreaga regiune. De aceea, vreau să salut cu toată căldura iniţiativa Guvernului României şi a companiei, precum şi iniţierea demersurilor pe care le implică materializarea ei”, a declarat Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că în ceea ce priveşte infrastructura de transport, viitorul drum expres Craiova – Piteşti va constitui, împreună cu aeroportul internaţional din Craiova, obiectiv aflat sub autoritatea CJ Dolj, unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei. “Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide prin care să-şi aducă aici specialiştii, au nevoie de mijloace eficiente prin care să poată transporta de aici producţia către pieţele de desfacere, iar noua şosea va asigura completarea coridorului rutier care leagă Craiova, prin Piteşti şi Bucureşti, de cel mai mare port al României, cel de la Constanţa”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. AGERPRES