CJ Covasna anunță că infrastructura zonei Baraolt va beneficia de cea mai mare dezvoltare din ultimii 50 de ani

Zona Baraolt, aflată în partea nord-vestică a judeţului Covasna, va beneficia de cea mai mare dezvoltare a infrastructurii din ultimii 50 de ani, în urma unor investiţii ce vor fi realizate cu fonduri europene, locale şi guvernamentale, a informat conducerea Consiliului Judeţean Covasna.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Covasna, în următorii 3-4 ani va fi reînnoită reţeaua de drumuri din regiune, două sectoare importante de drum urmând să fie modernizate din fonduri europene, prin aceasta realizându-se o deschidere a regiunii spre restul Transilvaniei.

Este vorba despre drumul judeţean 131 ce face legătura între localităţile Baraolt – Tălişoara – Vârghiş – limita cu judeţul Harghita şi drumul judeţean 122 Malnaş – Băi – Micfalău – Băţanii Mari – Biborţeni – Baraolt – podul de la Augustin (judeţul Braşov). De asemenea, din fonduri guvernamentale va fi realizat un pod nou peste pârâul Aita. “CJ Covasna aduce în zona Baraoltului cea mai mare dezvoltare din ultimii cincizeci de ani”, se arată în comunicat.

În documentul citat se mai menţionează că primarul oraşului Baraolt, Lázár Kiss Barna, a semnat recent, cu Guvernul României, trei contracte de finanţare în valoare de 25 de milioane lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală urmând să fie finanţată construirea reţelei de alimentare cu apă din localitatea Racoşul de Sus, reabilitarea clădirii Liceului Tehnologic “Baróti Szabó Dávid” din Baraolt şi modernizarea porţiunii de drum dintre monumentul Vécer, prin Racoşul de Sus, până la graniţa administrativă a comunei Vârghiş. AGERPRES