CJ Bihor şi Primăria Oradea promovează împreună destinaţiile turistice din judeţ şi municipiu

Consiliul Judeţean Bihor, împreună cu Primăria Oradea, demarează împreună o campanie de promovare a destinaţiilor turistice din judeţ şi din municipiul reşedinţă în ţară şi în străinătate.

Va fi o ofensivă turistică de primăvară, prin care prezentăm tot ce are mai frumos şi mai atractiv această zonă şi ne aşteptăm ca, prin noile curse aeriene către noi destinaţii, de exempu Milano, să aducem în Oradea şi în Bihor cât mai mulţi turişti care să vadă la faţa locului cât de frumos şi de atractiv este judeţul nostru“, a declarat, într-un comunicat de presă, Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Primul eveniment vizat de cele două instituţii va avea loc pe 1 februarie – Gala Turismului Ungar, organizată la Budapesta, unde vor fi prezente organizaţiile specializate în turism ale CJ şi Primăria Oradea – Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

De asemenea, în perioada 2-5 martie, cu prilejul Târgului de Turism – “Utazás”, cele două instituţii vor participa împreună în cadrul standului României. “Ţintele celor două evenimente sunt turiştii din Ungaria, care reprezintă, potrivit statisticii, cea mai mare piaţă de turişti din străinătate. Scopul acestor activităţi este de a atrage turişti în zona Bihorului şi de a conştientiza publicul despre atracţiile turistice ale judeţului Bihor şi ale municipiului Oradea”, se arată în comunicat.

Cele două entităţi îşi propun, de asemenea, atragerea de turişti din ţară, zonele dinspre care există rute aeriene interne, prin participarea la târgurile de turism din Bucureşti (16-19 februarie) şi Iaşi (17-19 martie). Este vorba despre potenţialii turiştii din capitala României, din Moldova şi din Dobrogea, care pot ajunge în Bihor, prin zborurile Oradea-Bucureşti-Iaşi ( patru zboruri săptămânale), respectiv Oradea- Constanţa, care vor debuta în iunie 2017.

Cu prilejul lansării zborurilor Oradea-Milano‚ în aprilie, se va organiza o seară bihoreană, ce va include întâlniri cu oameni de afaceri, prezentarea potenţialului turistic, cultural şi economic al destinaţiilor Bihor şi Oradea. La întâlnire şi-a anunţat participarea şi ambasadorul României în Italia, George Bologan. Zborul Milano-Oradea, din data de 5 aprilie, va fi precedat de un eveniment cultural ce se va desfăşura în aeroportul Bergamo/Milano. AGERPRES