Circulaţie rutieră îmbunătăţită la Braşov după introducerea sistemului de management al traficului

Două dintre cele mai aglomerate intersecţii semaforizate din Braşov, Patria şi cea denumită Ceasul Rău, au fost incluse în noul sistem de management al traficului, care funcţionează sub formă de program pilot, de la sfârşitul lunii aprilie.

Sistemul are mai multe componente: senzori montaţi în asfalt pe fiecare bandă de circulaţie şi din fiecare sens, care asigură detecţia şi numărarea autovehiculelor care pătrund în intersecţie, soft de modificare a timpilor de semaforizare şi sincronizare a celor două intersecţii, în funcţie de senzorii montaţi în asfalt, camere video montate în intersecţii, sistem de monitorizare a semafoarelor care asigură monitorizarea din dispeceratul primăriei, a funcţionării şi anunţării defectelor apărute în sistemul de semaforizare în timp real.

Potrivit primarului George Scripcaru, traficul s-a îmbunătăţit considerabil în cele două intersecţii, concluzie trasă după monitorizările de trafic făcute înainte şi după instalarea sistemului. În cele două intersecţii au fost montaţi 16 senzori, două camere de luat vederi, iar în dispeceratul primăriei, unul dintre monitoare este dedicat funcţionării acestui sistem, iar altul preia imaginile video din toate intersecţiile municipiului. Lucrările de instalare au durat 14 zile. AGERPRES