Cinci primării din judeţul Braşov au atacat în instanţă Ordonanţa de Urgenţă privind înapoierea fondurilor date de Guvern

scripcaru_george1.jpgCinci primării din judeţul Braşov, între care primăriile municipiilor Braşov şi Codlea şi ale comunelor Şinca, Părău şi Crizbav au depus, luni şi marţi, la Curtea de Apel Braşov, plângeri împotriva Ordonanţei de Guvern prin care actualul Guvern a propus înapoierea fondurilor alocate primăriilor în luna aprilie de Guvernul Boc.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a depus plângere la Curtea de Apel pentru că i se pare anormal ca fondurile care erau alocate pentru cofinanţări sau arierate să fie înapoiate Guvernului.

“Fondurile erau pentru cofinanţări sau arierate şi erau alocate pe trimestre. Am făcut rectificare de buget, iar banii au fost alocaţi pe destinaţii conform Hotărârii de Guvern din luna aprilie. Am încadrat suma repartizată de 2 milioane de lei la cofinanţări şi i-am dat destinaţia pentru cofinanţarea proiectelor europene cu finanţare nerambursabilă. Rectificarea a fost făcută, documentaţiile au fost depuse, destinaţia a fost dată. Banii nu au fost personalizaţi. Nu, au intrat în bugetul mare s-au rectificat, banii au fost şi cheltuiţi la capitolul de cofinanţări pentru că avem mai multe plăţi de făcut decât aveam noi fonduri prevăzute la buget. Este o lege şi Guvernul nu poate intra cu bocancii în bugetul unei localităţi. În loc să ne ajute la proiectele europene ne pune numai piedici”, a declarat Scipcaru.

Potrivit sursei citate, Braşovul ar avea nevoie de câteva milioane de euro pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare dând exemplu proiectul “Centrul de transfer tehnologic şi incubator de afaceri” unde cofinanţarea ajunge la 20 de milioane de euro.

Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată pentru 21 mai în cazul primăriei Şinca, iar pentru primăriile Codlea, Părău şi Crizbav, ziua de 22 mai. Primăria Braşov a depus plângerea marţi, urmând ca zilele următoare să i se stabilească primul termen de judecată. AGERPRES