Cerere de finantare europeana pentru modernizarea unei zone de agrement din Targu Mures

Primaria Targu Mures a anuntat ca va depune un proiect pentru obtinerea unei finantari nerambursabile prin Programul Operational Regional, pentru modernizarea zonei de agrement de la Platoul Cornesti.

Proiectul “Modernizare si reabilitare spatii publice de agrement – Platoul Cornesti din Targu Mures” urmeaza sa fie depus in cadrul axei prioritare 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, valoarea acestuia ridicandu-se la 13,6 milioane de lei.

Consilierii locali din Targu Mures au fost de acord, la ultima sedinta, cu partea de co-finantare a proiectului in valoare de cel putin 4,9 milioane de lei, la care se adauga cheltuieli neeligibile, care vor fi suportate tot de municipalitate, in suma de 1,7 milioane de lei. De asemenea, consilierii locali au fost de acord sa asigure din bugetul local sumele necesare pentru acoperirea contributiei din fondurile structurale in cadrul proiectului, care vor fi cheltuite in avans de municipalitate pana la rambursarea cheltuielilor de catre Autoritatea de Management.

Proiectul de modernizare a Platoului Cornesti cuprinde obiective de investitii precum trenuletul de agrement, un amfiteatru in aer liber, skate-park, un traseu pentru mountain-bike, pista de alergare, parcari auto, fantani arteziene si cismele si refacerea spatiului verde. Ministerul Dezvoltarii va lansa pe 23 noiembrie cererea de proiecte pentru acest domeniu al Programului Operational Regional – domeniul major de interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”. AGERPRES