Catedrala Episcopală din municipiul Giurgiu va fi resfiinţită de Ziua Oraşului

Consiliul Local Municipal Giurgiu a aprobat joi acordarea unui sprijin financiar în sumă de 200.000 de lei Episcopiei Giurgiului pentru executarea unor lucrări la catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului în vederea organizării unor manifestări prilejuite de aniversarea Zilei Municipiului Giurgiu.

“În fiecare an pe 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Giurgiu, organizăm manifestări cultural artistice şi religioase prilejuite de Ziua oraşului, iar în acest an avem promisiunea din partea Episcopiei Giurgiului că ar putea veni la Giurgiu, Patriarhul României şi, în această situaţie, sunt necesare unele cheltuieli pentru executarea unor lucrări de restaurare, amenajări interioare şi zugrăveli exterioare la Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, în vederea resfiinţirii acesteia”, a declarat cu această ocazie primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

În vederea realizării acestor lucrări la Catedrala Episcopală, Episcopia Giurgiului solicitase suma de patru sute de mii de lei. “O să facem o sărbătoare foarte restrânsă, cu foarte puţine cheltuieli, dar în funcţie de posibilităţi trebuie să sprijinim bisericile aşa cum am făcut de 14 ani de când sunt primar”, a mai declarat Lucian Iliescu. AGERPRES