Caraş-Severin: Rectificare bugetară pozitivă de 4,8 milioane lei, aprobată de consilierii judeţeni

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţă ordinară, o rectificare de buget pozitivă, cu suma de 4,8 milioane lei, în special pentru echilibrarea bugetelor locale.

“Am aprobat, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, o rectificare pozitivă a bugetului CJ cu suma de 4,8 milioane lei. Sunt sume defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale – 2.157.000, din care 1.914.000 lei sunt bani de la bugetul de stat, necesari pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoanele cu handicap. De asemenea, este vorba de majorarea subvenţiei de la bugetul de stat cu suma de 1.811.000 lei, dintre care 1.666.000 lei, pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene, prin programul PNDL1”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Un alt punct dezbătut, care a fost introdus în procedură de urgenţă şi care a primit votul consilierilor judeţeni, se referă la contribuţia proprie în ceea ce priveşte implementarea unui proiect, în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială, împreună cu celelalte Direcţii generale din ţară sunt partenere cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Este un proiect non-competitiv, ce oferă o alternativă Centrelor de plasament.

“Rolul acestui proiect este de a identifica, de a forma şi de a angaja 100 de noi asistenţi maternali la nivelul DGASPC Caraş-Severin, în cei cinci ani de derulare a proiectului, 2019 – 2023. Suma totală a proiectului se ridică la valoarea de peste 78 milioane lei”, a afirmat Silviu Hurduzeu. AGERPRES