Candidati slab pregatiti pentru posturi in administratia braileana

Un mare numar de candidati care se inscriu la concursurile organizate pentru ocuparea unor functii in administratia locala sunt slab pregatiti, sustin primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.
“Am organizat un concurs in octombrie si din 24 de posturi s-au ocupat doar sase. Noi avem o problema, mai degraba vrem servicii unii dintre noi, nu locuri de munca, iar cand venim si dam examene constatam ca lucrurile nu stau asa cum ne gandim noi”, a declarat Aurel Simionescu.

Si presedintele Consiliului Judetean Braila se plange ca nu reuseste sa gaseasca specialisti pentru intocmirea unor proiecte bine documentate, cu care sa se atraga finantari europene in plan local. “Ne trebuie 30-40 de oameni care sa lucreze pe fonduri europene si nu avem de unde sa-i luam. Vin unii, dar nu stiu ce trebuie sa faca, ii testam si nu reusesc sa se descurce”, a spus Gheorghe Bunea Stancu.

Presedintele CJ sustine ca de vina pentru lipsa de pregatire a candidatilor care vin la concursurile de angajare sunt “facultatile surogat din Braila, in care nu se invata carte”.