Bugetul Zalăului a fost adoptat în unanimitate

Bugetul Zalăului, în sumă de circa 188 de milioane de lei, a fost adoptat, pe 17 martie, în unanimitate, de către consilierii locali din municipiu, singurele discuţii fiind legate de faptul că bugetul de investiţii se bazează doar pe excedentul din anul precedent.

Din totalul bugetului anului, de 188 milioane de lei, 151,3 de milioane de lei revin secţiunii de funcţionare şi 36,7 milioane de lei secţiunii de dezvoltare, consilierul liberal Claudiu Bârsan reclamând faptul că 32 de milioane de lei din bugetul de dezvoltare provin, de fapt, din excedentul anului 2016.

Viceprimarul Teodor Bălăjel a precizat că situaţia se va schimba în momentul în care primăria va accesa fondurile europene pentru care are deja proiecte depuse sau în pregătire. Acesta a subliniat că proiecte în valoare de trei milioane de euro au fost deja depuse şi au trecut de faza conformităţii administrative, pentru accesarea de fonduri europene vizând anveloparea clădirilor.

La rândul său, primarul Ionel Ciunt a adăugat că, deşi mic, bugetul de dezvoltare este cu 28 de milioane de lei mai mare ca cel cheltuit în 2016.

În bugetul acestui an, pe lista de investiţii se află: reparaţii capitale la unităţile de învăţământ – 1,34 milioane de lei; modernizarea stadionului municipal – 1,6 milioane de lei; transformarea unui fost punct termic în centru social de urgenţă – 1,12 milioane de lei; transformarea unui fost punct termic în cantină socială – 2,87 milioane de lei; reabilitarea unui bloc de locuinţe sociale – 2,1 milioane de lei; modernizarea unei pieţe a oraşului – 5,8 milioane de lei; achiziţie de teren pentru un parc industrial şi pentru extinderea cimitirului – trei milioane de lei; modernizarea locuri de joacă – un milion de lei.

În ceea ce priveşte străzile din municipiu, administraţia locală a prevăzut 3,8 milioane de lei pentru reparaţii capitale şi 6,5 milioane de lei pentru modernizarea străzii Corneliu Coposu. AGERPRES