Bugetul local al municipiului Târgu Mureş va fi afectat cu circa 18% de modificarea Codului Fiscal

Bugetul local al municipiului Târgu Mureş va fi afectat cu circa 18% în urma modificărilor aduse Codului Fiscal, care diminuează sumele defalcate din impozitul pe venit, iar din acest motiv s-ar putea ajunge la o majorare a impozitelor locale, a anunţat primarul Dorin Florea.

Noi nu am avut taxe foarte mari, în centrul oraşului plăteşti 36 de lei pentru o garsonieră, iar pentru o casă, 50 de lei. În schimb la impozitul pe imobile ale societăţilor, Târgu Mureşul este undeva destul de sus, şi persoana fizică e destul de jos. Atunci aceste două lucruri vreau să le aduc cam la acelaşi nivel, cum ar fi normal, şi nu dintr-o dată. Atunci aş vrea să cresc un pic la persoana fizică şi să-i scad un pic la persoana juridică. Este o aplicaţie pe care am cerut-o directoarei economice să o facă, deci mă joc în marja mea de taxe. Reducerea impozitului pe venit ne va afecta bugetul, undeva între 15 şi 18 la sută’, a declarat primarul Florea.

Edilul şi-a exprimat speranţa ca guvernanţii să corecteze greşeala făcută prin modificările fiscale, care, susţine acesta, afectează considerabil bugetele localităţilor. AGERPRES