Bugetarii care au fost, un an, în concediu medical sau fără plată pot beneficia și de concediu de odihnă

Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare care au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată, vor putea beneficia de concediul de odihnă anual, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului.

“În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe doi sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu. Modificările legislative survin ca urmare a unei hotărâri adoptate de Guvern, prin care se revizuieşte HG nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare”, informează Biroul de presă al Guvernului.

Sursa citată precizează că, prin hotărârea adoptată în şedinţa de miercuri, durata concediului de odihnă anual nu va mai fi condiţionată de durata concediilor medicale sau fără plată, iar România pune în aplicare astfel dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru. AGERPRES