Broşură pe tema finanţărilor europene lansată de europarlamentarul Iosif Matula

Europarlmentarul Iosif Matula a lansat miercuri, la Arad, broşura intitulată “Finanţări europene şi româneşti complementare”, eveniment la care, alături de majoritatea primarilor din judeţ, au participat reprezentaţi ai ONG-urilor, precum şi alte persoane interesate de accesarea acestor fonduri.

“Cu această apariţie editorială am dorit să vin cu informaţii directe despre surse de finanţare prin fonduri comunitare, altele decât cele care le putem numi generic clasice, pentru judeţul Arad, pentru regiunea Vest, pentru România. Oferta e generoasă şi acoperă numeroase domenii, de la infrastructură rutieră sau şcolară, până la îmbunătăţirea mediului şi a calităţii vieţii”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula, cu ocazia lansării acestei broşuri, la editarea căreia a contribuit şi Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România.

Potrivit sursei citate, editarea acestei broşuri a fost un angajament, o promisiune pe care europarlamentarul a făcut-o cetăţenilor înainte de a ajunge în Parlamentul European. “Sunt acolo pentru a duce informaţie dinspre România spre Bruxelles, dar şi pentru a aduce informaţie de la Bruxelles, informaţie care sper să fie utilă”, a subliniat Iosif Matula. El a subliniat că judeţul Arad a dovedit întotdeauna că este pregătit pentru accesarea de fonduri europene, chiar în această perioadă aflându-se în derulare mai multe proiecte ce au beneficiat de finanţări europene. “Dar îmi doresc mai mulţi bani europeni pentru creşterea şi dezvoltarea judeţului Arad”, a precizat Iosif Matula.

Broşura, prin cele nouă capitole ale sale, nu se adresează nu numai administraţiilor publice locale, ci şi tinerilor, ONG-urilor, insstituţiilor de cultură, societăţilor comerciale, IMM-urilor, celor care îşi pierd locurile de muncă pe fondul crizei globale, mergând până la marile societăţi comerciale, a explicat europarlamentarul PD-L. AGERPRES