Braila: primarul Cibu pierde sprijinul partenerilor din Alianta

cibu-constantin.gif

Presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, a declarat ca regreta ca l-a sustinut pe liberalul Constantin Sever Cibu (foto) sa ajunga primar al Brailei.
Horia Vasioiu a afirmat ca primarul ia decizii controversate si si-a cerut scuze fata de braileni
pentru faptul ca, in turul doi al alegerilor locale, i-a acordat sprijin, informeaza corespondentul Rompres. “Ca un partener serios si onest al Aliantei, l-am sprijinit pe Constantin Sever Cibu pentru a castiga functia de primar al municipiului, iar scuzele sunt motivate de comportamentul aberant al primarului fata de problemele ridicate de cetatenii Brailei, de colegii din Alianta si de presa”, a declarat liderul democrat.

O alta nemultumire a democratilor este legata de faptul ca, la ultima sedinta de consiliu local,
cand au fost schimbati membrii AGA si CA din unitatile subordonate primariei, reprezentantii PD au ramas pe dinafara, in urma votului secret. Horia Vasioiu a mai spus ca, la toate acestea, se adauga si ignorarea de catre primar a solicitarii PD privind schimbarea directorilor PSD din serviciile subordonate primariei. In aceste conditii, deputatul democrat a spus ca ramane valabila amenintarea sa privind retragerea de catre PD a sprijinului politic acordat primarului de Braila, in cazul in care acesta va continua sa “ignore avertismentele date de conducerea locala a Aliantei”.

In replica, primarul Constantin Sever Cibu a declarat ca Horia Vasioiu si sotia sa, viceprimarul Daniela Vasioiu, “nu fac altceva decat sa sadeasca samanta de scandal si sa inflameze spiritele in PD”. In urma cu o saptamana, reprezentantii PD l-au mai amenintat Constantin Sever Cibu cu retragerea sprijinului politic, tocmai pentru faptul ca ignora toate solicitarile facute de partenerii de Alianta.