Boc vrea sa aduca investitori americani si indieni la Cluj-Napoca

Primaria Cluj-Napoca intra in competitie cu alte orase din Europa de est in atragerea a doua investitii majore de cateva sute de milioane de euro.
Primarul Emil Boc a declarat ca Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a anuntat Primaria Cluj-Napoca despre faptul ca renumita companie Hewlett-Packard intentioneaza sa deruleze un proiect pe doi ani care vizeaza instruirea de absolventi cu studii superioare in furnizarea de servicii diverse de procesare de tranzactii ale firmei si clientilor sai din Europa, Africa si Orientul Apropiat. Potrivit sursei citate, compania a preconizat instruirea a 500 de absolventi, costul proiectului ajungand la circa 50 de milioane de dolari anual.

O alta investitie, promovata de ARIS si indreptata spre Primaria Cluj-Napoca, este a unei companii indiene, aflata pe locul III in lume in producerea de CD-uri si DVD-uri. Indienii vor sa infiinteze o unitate de productie, investitia fiind evaluata la 150 de milioane de dolari. Compania a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 335 de milioane de dolari si are 4.000 de angajati.

Primarul a spus ca va solicita sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, in vederea gasirii unui spatiu care sa corespunda solicitarilor investitorului. Emil Boc a afirmat ca va face tot posibilul ca aceste doua investitii sa ramana la Cluj, constient fiind de faptul ca, in acest proces, se afla in competitie cu alte orase din Europa de est.