Bistrita-Nasaud: liderul PNL vrea ca si alti primari sa adere la partidul sau dupa votarea bugetului comunelor

Liderul PNL Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, a declarat ca se asteapta la trecerea unor primari in randul liberalilor, imediat ce bugetul comunelor va fi votat in sedinta Consiliului Judetean.
Iliesi, care este si presedintele Comisiei de buget-finante din cadrul CJ, a recunoscut ca in procesul de impartire a banilor s-a tinut cont si de apartenenta politica a primarilor. “Intr-adevar, exista si criteriul politic. A tine cont de problemele politice nu e o infractiune. Cum s-a tinut cont pana acum de primarii PSD-ului, acum vom tine cont de primarii nostri”, a afirmat liderul liberal.

Sabin Iliesi nu crede ca s-au luat masuri impotriva interesului judetului, pentru ca fiecare primarie va beneficia, in acest an, de cel putin 450.000 de lei noi, pentru a putea supravietui, cu 50.000 de lei noi mai mult decat a fost minimul anul trecut. Cu toate acestea, 13 primarii din judet nu vor primi, in afara banilor acordati pe criterii fixe, nici o alta suma, desi CJ a avut la dispozitie 2,8 milioane de lei noi pentru suplimentarea bugetelor comunale.

“Asa cum primarii promit in campania electorala ca merg si fac programe si aduc investitii si fac tot felul de chestii, acum vin si cersesc”, a justificat Iliesi situatia creata, apreciind ca aceste masuri reprezinta, de fapt, o stimulare pentru edilii care s-au ales doar cu bani pentru functionarea primariei.