Batalie acerba pentru postul de viceprimar al Bacaului

Tensiune maxima in aceste zile in randul reprezentantilor Partidului Democrat si Partidului National Liberal in Consiliul Local Bacau. Miza o reprezinta functia de viceprimar ramasa vacanta dupa demisia liberalului Mihai Slic.
Postul ar fi trebuit ocupat inca de la inceputul lunii iulie, cand fostul viceprimar Slic si-a anuntat demisia din aceasta functie, insa tensiunile existente, vreme de cateva luni, la varful judetenei Bacau a PNL au amanat luarea unei decizii concrete.

Gabriel Berca, prefect de Bacau, a declarat ca rezolvarea acestei situatii ar trebui sa fie o prioritate pentru administratia bacauana. “I-am atras atentia primarului Romeo Stavarache ca s-a tergiversat prea mult numirea celui de-al doilea viceprimar la Primaria Bacau. Sper ca la viitoare sedinta de Consiliul Local sa fie ales noul viceprimar”, a precizat Gabriel Berca. El a mai lasat sa se inteleaga ca in desemnarea viitorului viceprimar al Bacaului nu vor prima criteriile politice.

“Noul viceprimar va fi stabilit de Romeo Stavarache, ales de Consiliul Local si va fi un om care apartine 100% activitatii administrative pentru ca pe omul de pe strada nu il intereseaza din ce partid este viceprimarul, daca nu vede efectele muncii lui”, a declarat Gabriel Berca.

Liderii PD Bacau sustin, insa, ca postul de viceprimar le apatine de drept si il invita pe prefect sa se amestece in activitati ce nu il privesc. “Nominalizarea viitorului viceprimar din membrii PD Bacau este o problema mai sensibila. Desi exista un protocol, nu avem certitudinea ca avem acest post. Trebuie sa discutam cu liberalii, sa avem certitudinea ca postul va fi al nostru. Presedintele PNL Bacau este primarul Romeo Stavarache si nu prefectul Gabriel Berca. Nu prefectul ia astfel de decizii. PD Bacau va propune pentru aceasta functie o persoana cu tot atatea abilitati administrative si politice cat au primarul sau prefectul”, a declarat Vasile Nistor, presedintele PD Bacau.

Mai cooperant, primarul Romeo Stavarache sustine ca viitorul viceprimar al Bacaului va fi ales numai dupa ce reprezentantii celor doua partide vor negocia. “Vom face o discutie cu toate partidele si vom vedea dupa aceea cine va fi ales. Nu vreau sa fac nici un fel de speculatie pana nu voi vorbi cu partidele. Eu imi doresc un viceprimar care sa faca administratie pentru oras”, a spus primarul Romeo Stavarache.