Autorităţile județului Argeş au început să strângă date despre localurile care urmează să fie controlate

Autorităţile din judeţul Argeş au început strângerea de informaţii despre localurile de tip club sau discotecă, pentru a avea toate informaţiile necesare în momentul în care instituţiile abilitate vor declanşa acţiuni de control, a anunţat marţi prefectul Mihail Oprescu.

“Am demarat la nivelul judeţului, împreună cu toate instituţiile abilitate, un plan de măsuri care va conduce la cunoaşterea aprofundată a tuturor activităţilor de acest gen, baruri, discoteci, cămine culturale. (…) Noi monitorizăm la acest moment, strângem informaţiile necesare, pentru ca aceste controale să nu fie doar de faţadă. Să fie nişte controale pe zonele cu adevărat de risc şi unde chiar să căutăm să nu existe probleme. Aici ne trebuie informaţii de la multe structuri. (…) În urma acestor informaţii, împreună cu toate structurile operative ale statului, vom întocmi un program, nu neapărat de control, dar şi de monitorizare”, a declarat prefectul.

El a precizat că verificările nu pot începe decât în momentul în care localurile de acest tip sunt deschise, ceea ce se întâmplă de regulă la sfârşit de săptămână. Până atunci, administraţiile locale trebuie să colaboreze cu instituţiile abilitate pentru identificarea tuturor spaţiilor în care se desfăşoară activităţi la care iau parte mulţi oameni.

“Avem nevoie şi de suportul autorităţilor locale (…), în vederea identificării exacte a locaţiilor în care se desfăşoară aceste activităţi. (…) Avem nevoie de sprijinul tuturor instituţiilor abilitate. Sunt peste 2.000 de localuri, de baruri la nivel de judeţ, dar una este să te duci să verifici un bar de 10-20 de locuri şi alta este să verifică cu adevărat ce este important, aceste spaţii aglomerate în care oamenii se întâlnesc pentru anumite manifestări”, a mai spus Mihail Oprescu. AGERPRES