Autoritatile din cateva comune covasnene se asociaza pentru evitarea controlului Prefecturii

Autoritatile locale din comunele covasnene Ilieni, Chichis, Reci si Ozun au decis sa se asocieze in microregiuni pentru derularea si implementarea programelor de dezvoltare microregionale, astfel incat Prefectura sa nu-si mai poata exercita controlul asupra deciziilor pe care le vor lua acestea.
Consiliul Local Ilieni a adoptat deja o hotarare in vederea asocierii cu celelalte autoritati, urmand ca acestea sa ia aceeasi decizie dupa ce Prefectura Covasna isi va exprima un punct de vedere. Primarul comunei Ilieni, Benedek H. Janos, a declarat ca asocierea ar fi un prim pas spre autonomie deoarece, daca se va infiinta microregiunea cu personalitate juridica, Prefectura nu isi va mai putea exercita controlul asupra deciziilor pe care le vor lua autoritatile locale. Asocierea se va face pe baza Ordonantei de Guvern nr. 26 din 2000, a spus edilul comunei Ilieni.

La randul lui, prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat ca mai are la dispozitie doua zile pentru a lua o decizie in legatura cu hotararea adoptata de Consiliul Local Ilieni, dar cel mai probabil nu o va ataca. “Am discutat cu colegi din alte judete, m-am consultat si cu Bucurestiul, cu juristii, dar nu este destul de clara situatia