Audit comandat de CJ Dâmboviţa la spitalele preluate

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat un audit la spitalele preluate, audit ce este realizat de o firmă austriacă, a anunţat vineri preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

Declaraţia şefului CJ a fost făcută în cadrul unei şedinţe extraordinare a consiliului, în care au fost desemnaţi membrii în consiliile de administraţie ale celor cinci unităţi sanitare preluate de consiliul judeţean.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, a infirmat acuzele aduse de liderii organizaţiei judeţene a PSD conform cărora s-ar intenţiona privatizarea Centrului de Sănătate Voineşti. Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a acuzat că în mod greşit CJ a preluat Centrul de Sănătate de la Voineşti, considerând că acesta trebuia preluat de Primăria Voineşti.


Ţuţuianu a spus că este vorba despre un interes imobiliar al conducerii CJ, care vrea să facă aici un centru privat. Totodată, senatorul a anunţat că hotărârea de CJ prin care este preluat Centrul de la Voineşti va fi atacată în contencios administrativ. Cinci unităţi sanitare – Spitalul Judeţean Târgovişte, Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti şi Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei – au fost preluate, săptămâna trecută, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. AGERPRES