Au inceput înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediția din 2014

gprp_2012.jpgCu fiecare ediție a Galei Premiilor Participarii Publice (G3P) spunem ca aceasta gala demonstreaza in primul rand ca “se poate” ca deciziile luate intr-o comunitate sa fie rezultatul unei cooperari intre autoritati şi cetateni. Aratam ca oamenii obisnuiți pot sa aduca o contributie esentiala la deciziile de interes public.

Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca participarea publica aduce beneficii concrete! Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetațeni, organizații si autoritați publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o țara in care cetațenii sunt interesați de ce se intampla in jurul lor, iar autoritațile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetațenii.

Cautam autoritati publice pe care sa le promovam ca exemple de buna practica in domeniul consultarii cetatenilor şi comunitatii. In 2011 Directia Judeteana pentru Sport şi Tineret Dolj urca pe scena pentru o campanie impotriva violentei in randul tinerilor, dupa ce cu inaintea sa Primaria Municipiului Timişoara era recunoscuta pentru consiliile consultative de cartier.

Cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe cauta sa aduca din nou pe scena cele mai transparente şi responsabile institutii publice, alaturi de organizatii curajoase şi perseverente.

Pentru a intra in competiție, completați formularul atasatpana la data de 20 ianuarie 2014 si il trimiteți pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031.10.50.756 sau prin posta la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, Bucuresti 011261.

Mai multe despre primele patru ediții ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre proiectele premiante gasiti pe www.ce-re.ro/g3p.