Asociaţiile de proprietari din Roman sunt sprijinite în dialogul cu operatorul regional de apă şi canalizare

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a mediat zilele trecute o întrevedere între conducerea operatorului regional de apă şi canalizare şi conducerile celor 83 de asociaţii de proprietari şi locatari din Roman.

Directorul companiei ApaServ, Vlad Angheluţă a venit însoţit de stafful tehnic şi comercial al companiei, pentru a răspunde punctual la problemele ridicate. Edilul şef a subliniat necesitatea celui mai eficient mijloc de relaţionare între operatorul de apă şi canalizare şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

„În urma acestei investiţii putem să constatăm faptul că la Roman există cea mai modernă staţie de epurare a apei din judeţ. Planuri de continuare a investiţiilor avem, dar sîntem restricţionaţi financiar de fapul că noi, ca şi companie, am fost nevoiţi să suportăm în integralitate costurile cofinanţării acestui proiect major. Numai la Roman au fost absorbite 16,7 milioane de euro pentru modernizarea acestor reţele. Sperăm ca la jumătatea acestui an să ne aflăm cu Programul operaţional structural mare aprobat“, a spus Vlad Angheluţă.

Primarul Lucian Micu a subliniat necesitatea unui dialog constructiv între conducerea companiei ApaServ şi cei mai importanţi clienţi ai acesteia, asociaţiile de proprietari. Problema cea mai importantă ridicată de preşedinţii asociaţiilor de proprietari a fost cea legată de necesitatea reînfiinţării Dispeceratului de la Roman, care ţine de investiţii în logistică, dar şi de probleme de personal. S-a trecut apoi la inventarierea problemelor concrete ridicate de fiecare asociaţie în parte care ţin de necesitatea înlocuirii conductelor de canalizare vechi, care produc în majoritatea zonelor din oraş infiltraţii în subsolul blocurilor, slăbindu-Ie structura de rezistenţă.

Vlad Angheluţă a subliniat faptul că este deschis solicitărilor de contorizare individuală a apei, cu o condiţie esenţială, acea de a exista aprobarea tuturor proprietarilor de pe o scară. Directorul general al ApaServ a spus că la Roman reţeaua de aducţiune a apei are nevoie de investiţii majore, care nu pot fi asigurate decît prin accesarea de fonduri europene.