Asociaţia RoRec a lansat o nouă campanie de colectare DEEE, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6

rorec_deschidere.jpg

Primăria Sectorului 6, partener al Asociaţiei Române pentru Reciclare Rorec, a relansat, începând cu 1 octombrie, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la cetăţenii din acest sector al Capitalei. Sâmbătă, 1 octombrie, împreună cu Analis Selis şi trupa sa, Primăria Sectorului 6 şi Asociaţia RoRec au lansat proiectul.

După realizarea unei acţiuni punctuale de o zi, în data de 2 iulie, în care s-au colectat circa 6000 kg DEEE, edilii sectorului 6 au lansat sâmbătă, 1 octombrie, o campanie de lungă durată. Analia Selis, ambasador RoRec susţine lansarea acestui proiect. Pe durata a 4 săptămâni, începând cu week-endul din 1 octombrie, cetăţenii din Sectorul 6 vor fi asistaţi la debarasarea de deşeuri electrice din locuinţele lor în zone delimitate cu Primăria, conform unui program anunţat săptămânal.

Aproximativ 5.000 de kilograme DEEE au fost colectate în primul weekend al proiectului realizat în colaborare cu Primăria Sectorului 6. Peste 2.000 de persoane au participat la tragerea la sorţi de sâmbătă, 1 octombrie, din Parcul Drumul Taberei, şi au asistat la concertul susţinut de Analia Selis & Friends.

rorec1.jpg

Şi cei mici au avut ocazia să înveţe într-un mod distractiv şi creativ despre efectele pozitive ale colectării DEEE pentru mediul în care trăiesc. Aceştia au participat la concursuri cu premii, la sesiuni de face-painting şi au învăţat să danseze pe ritmuri latino.

Cetăţenii care au depus deşeuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile au participat la o tombolă cu premii constand în biciclete şi cadouri promoţionale HotPoint. Vedeţi aici câştigătorii şi imagini din timpul evenimentului de lansare a campaniei de colectare DEEE.

rorec2.jpg

În continuarea campaniei, în fiecare zi de sâmbătă (8, 15 şi 22 octombrie), în zona activă pentru colectare, vor funcţiona puncte fixe de colectare, unde cetaţenii îşi pot aduce deşeurile, iar echipajele mobile vor prelua GRATUIT de la domicilii, pe bază de comandă telefonică în call center, aparatura grea sau voluminoasă.

Call-center-ul, ce va funcţiona permanent pe întreaga durată a proiectului, va oferi detalii despre acţiune şi va primi comenzile pentru preluarea gratuită de la domiciliu. Numerele de telefon disponibile de luni, 24 septembrie până sâmbătă, 22 octombrie, între orele 10-17 sunt:

– Romtelecom: 021.311.70.99,

– Vodafone: 072.081.16.40,

– Orange: 074.735.63.12,

– Cosmote: 076.854.75.75.

Toţi deponenţii din Sectorul 6, care participă la această campanie, vor primi un bilet de tombolă, cu drept de câştig pentru premiile puse în joc la extragerile organizate cu public în fiecare săptămână din campanie.

Mai jos găsiţi programul punctelor de colectare care vor funcţiona în luna octombrie, între orele 10.00-17.00, unde puteţi aduce echipamente electrice vechi sau defecte:

8 octombrie

1. Complex Apusului – parc

2. Str.Fabricii, lângă Şcoala 117

3. Metrou Politehnica

15 octombrie

1. Calea Giuleşti – podul Grant

2. Parc Crângaşi – intrarea dinspre metrou Crângaşi

3. Piaţa Giuleşti

22 octombrie

1. Intersecţie str. 1 Mai (Compozitorilor) cu Str. Brasov – Vis-a-vis de Billa (Dr. Taberei)

2. Complex Apusului – parc

3. Parc Crângaşi – intrarea dinspre metrou Crângaşi

După extragerea din 1 octombrie, în cadrul căreia au fost oferite 4 biciclete şi 10 seturi de cadouri promoţionale Hotpoint, următoarele tombole ce vor determina câştigătorii premiilor oferite de Hotpoint vor avea loc în datele de 8, 15, şi 24 octombrie.

Premiile sunt următoarele:

Tombola 8 octombrie – ora 19.00 – Primăria Sectorului 6 – 4 biciclete şi 10 seturi de cadouri promoţionale Hotpoint – pentru deponenţii din cadrul acţiunii de colectare din data de 8 octombrie.

Tombola 15 octombrie – ora 19.00 – Primăria Sectorului 6 – 4 biciclete şi 10 seturi de cadouri promoţionale Hotpoint – pentru deponenţii din cadrul acţiunii de colectare din data de 15 octombrie.

Marea Tombolă a campaniei de colectare – 24 octombrie ora 12.00 – Primăria Sectorului 6

– cele 12 aparate electrocasnice Hotpoint Eco TECH – pentru toţi deponenţii din cadrul acţiunii de colectare din cele 4 săptămâni de campanie şi

– 10 seturi de cadouri promoţionale Hotpoint pentru deponenţii din cadrul acţiunii de colectare din data de 22 octombrie.

rorec3.jpg

Consultaţi regulamentul oficial al campaniei aici