Asociatia RoRec a dus la Tecuci campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

rorec.jpgAsociatia Romana pentru Reciclare RoRec a ajuns in judetul Galati, unde, alaturi de Primaria Tecuci si de partenerul SKIL, a continuat campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, organizand pe 14 mai prima actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de anul acesta din judet.

Deponentii din Galati au fost inscrisi la o tombola si au avut, astfel, posibilitatea de a intra in posesia unuia dintre urmatoarele premii: 7 slefuitoare cu banda, 10 ferastraie verticale, 15 masini de gaurit cu percutie, toate oferite de partenerul SKIL. Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Asociatia RoRec isi propune sa atraga tot mai multi participanti la actiunile de colectare de DEEE si anul acesta, alaturi de autoritatile locale, dar si de mediul de afaceri si societatea civila.

Inceputa anul trecut, campania nationala „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” pentru promovarea voluntariatului ecologic si de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) a continuat si in 2011. Iar rezultatele confirma necesitatea unei astfel de actiuni: anul trecut, aceasta s-a derulat in peste 200 de localitati din 14 judete. Au participat, alaturi de RoRec, peste 11.500 de cetateni, care au depus aproximativ 19.000 de echipamente. In total, s-au strans circa 244.000 de kilograme de DEEE, ce au luat calea reciclarii conform standardelor europene de mediu.