Asociatia Oraselor din Romania solicita MEC aprobarea documentatiilor pentru reparatiile unitatilor de invatamant

Asociatia Oraselor din Romania (AOR) solicita reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) sa aprobe in regim de urgenta documentatiile depuse de autoritatile locale pentru repararea si reabilitarea termica a unitatilor scolare si imbunatatirea bazei materiale.
Presedintele AOR, Ionel Chirita, a declarat ca este necesara totodata accelerarea preluarii dosarelor intocmite, pentru ca sumele alocate de catre Guvern pentru investitii sa poate fi folosite eficient pe timpul vacantei de vara, astfel incat, de la toamna, elevii sa poata invata in conditii corespunzatoare.

“Dorim ca Guvernul sa nu ne uite si sa onoreze promisiunile facute si sa finanteze toate proiectele pe care MEC le va prelua de la autoritatile locale. AOR isi manifesta intreaga disponibilitate si isi reafirma sprijinul pentru indeplinirea obiectivelor europene in domeniul educatiei si formarii profesionale” – a afirmat Chirita.

AOR considera ca intarzierea reformei din invatamant are drept cauza principala lipsa de disponibilitate a MEC de a colabora cu autoritatile publice locale in aplicarea acesteia, desi AOR a trimis inca de la inceputul anului documentatia necesara pentru obtinerea sumelor necesare investitiilor in infrastructura scolara, a precizat Chirita. “Nici pana la aceasta data nu s-a primit nici un raspuns de la minister”, a spus seful AOR.

Dosarele pentru investitii se refera atat la construirea unor unitati scolare noi, cat si la executarea de reparatii si reabilitari termice in scoli. Lipsa de reactie a MEC va face ca foarte multe dintre unitatile scolare sa ramana in aceleasi conditii improprii de functionare, un numar foarte mare de unitati scolare neavand autorizatie de functionare, a mai subliniat presedintele AOR.