Asistenţă tehnică luxemburgheză pentru groapa de gunoi a Sucevei

Asistenţa tehnică pentru proiectul privind managementul integrat al deşeurilor în judeţ va fi asigurată de o firmă luxemburgheză. Contractul a fost semnat, marţi, la Suceava, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi reprezentantul firmei luxemburgheze “Hill International”, Gabriel Hîncu.

Valoarea contractului se ridică la 5 milioane de lei şi va fi finalizat în 68 de luni. Hîncu a spus că firma va trebui să verifice calitatea lucrărilor de realizare a depozitelor ecologice pentru gunoi, respectarea graficelor de execuţie şi încadrarea în costuri. În judeţul Suceava vor fi construite două gropi ecologice de gunoi cu fonduri europene, una la Moara şi cealaltă la Pojorâta.

În cursul acestei luni ar trebui să demareze execuţia primei celule a platformei de la Moara, investiţia urmând să fie realizată de firmele ‘Alpine Bau’ din Austria şi “Cominco Bucovina” din Frasin, cu termen de finalizare până la sfârşitul lunii noiembrie. În prezent, deşeurile colectate în municipiul reşedinţă de judeţ sunt duse la groapa de gunoi de la Fălticeni, care va fi închisă pe 16 iulie, pentru că nu corespunde standardelor.

Până la finalizarea primei celule a platformei de la Moara, deşeurile din municipiul Suceava vor fi transportate la depozitul de la Botoşani, costurile cu transportul urmând să crească de la 220.000 de lei pe lună la 320.000 de lei, diferenţa de bani urmând a fi suportată de la bugetul local. AGERPRES