Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Miercuri, 07 Decembrie 2016 Alte articole din Primarii
 

În sectorul 6 ar urma să funcţioneze, de anul viitor, o Bancă locală de alimente

sector6.jpgPrimăria sectorului 6 al Capitalei a lansat un proiect care vizează înfiinţarea unei Bănci locale de alimente, pe Calea Giuleşti, care să vină în sprijinul persoanelor defavorizate din această zonă administrativă. "Respectă toate standardele internaţionale. Intenţionăm ca, în bugetul pe care îl creionăm pentru 2017, să prindem această investiţie care, la modul general discutând, nu avem cifre la virgulă, se ridică undeva la un milion de euro. (...) Sper (...) undeva în aprilie - mai să demarăm construirea acestui proiect", a declarat edilul sectorului 6, Gabriel Mutu.

El a precizat că banii ce se vor acorda de la bugetul local pentru proiect vor fi destinaţi construcţiei, infrastructurilor şi dotărilor necesare în acest sens. "Voi face prima donaţie la această bancă de alimente, în calitate de primar al sectorului 6, şi vreau să cred că, din jumătatea anului 2017, când acest proiect va deveni realitate pentru noi, oamenii care au nevoie de sprijin vor avea unde să apeleze", a afirmat Gabriel Mutu.

Primarul este de părere că, în contextul promovării noii legi cu privire la risipa de alimente, aceste bănci devin un instrument util pentru cei care fac comerţ în zonele respective. "Nu există încă norme de aplicare, însă cu siguranţă că vor exista avantaje pe care reţelele de hypermarketuri, supermarketuri le vor primi, prin aplicarea respectivei legi, dar în acelaşi timp vor exista obligaţii foarte clare", a spus edilul.

Preotul Costel Burlacu a precizat, în conferinţa de presă, că Biserica Ortodoxă Română va suporta cheltuielile pentru studiul de fezabilitate şi va pune la dispoziţia DGASPC sector 6, pentru 50 de ani, un teren de 5.000 mp, de pe Calea Giuleşti nr. 264, în vederea realizării proiectului "Banca Locală de Alimente Sector 6".

Potrivit DGASPC sector 6, alimentele vor fi colectate, stocate în spaţiile de depozitare special amenajate, sortate şi distribuite persoanelor şi familiilor sărace, organizaţiilor nonguvernamentale, cantinelor şi centrelor sociale.

DGASPC sector 6 estimează că 18.000 de persoane vârstnice şi 1.000 de familii monoparentale sau cu mulţi copii vor primi hrană prin intermediul Băncii locale de alimente.

Spaţiile de depozitare ar urma să aibă o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, iar bucătăria socială va fi de 450 mp, în vreme ce spaţiul de servit masa se va întinde pe 500 mp.

Când nu frecventează centrele sau programele sociale din sectorul 6, copiii din familii defavorizate din această zonă administrativă vor primi pachete pentru weekend şi vacanţe. Totodată, pieţe mobile cu fructe şi legume donate, care vor putea fi luate gratuit, vor fi amplasate în zonele defavorizate ale sectorului.

DGASPC sector 6 estimează că proiectul va duce la reducerea costurilor de la bugetul local privind susţinerea familiilor sărace şi scăderea presiunii asupra serviciilor sociale ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi ale ong-urilor partenere. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii


 Primaria Giurgiu


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter