Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 05 Decembrie 2016 Alte articole din Mediu
 

ANM anunță dimineți și seri geroase în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni

Prima parte a acestei săptămâni și finalul săptămânii viitoare vor fi caracterizate de o vreme geroasă în aproape toată țara, în special dimineața și seara, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor mai însemnate cantitativ va apărea după 12 decembrie, potrivit prognozei de specialitate valabilă pentru perioada 5 - 18 decembrie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) .

În zona Banatului, în primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată și la sfârșitul acestuia (perioadele 5 - 8 și 16 - 18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineața și noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 3 - 6 grade și minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate și, în general, peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime cuprinse între 5 și 9 grade și minime de -4 până la două grade Celsius, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitații, dar ulterior va crește probabilitatea de apariție a acestora, cu caracter local și temporar.

Pentru regiunea Crișanei, în perioadele 5 - 8 și 16 - 18 decembrie, va fi o vreme rece, în special dimineața și noaptea, astfel că temperaturile maxime vor oscila între două grade și 5 grade Celsius, respectiv minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, ce se vor situa, în general, peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime de 5 - 9 grade și minime de la-4 până la un grad Celsius, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitații, apoi va crește probabilitatea de apariție a acestora, cu caracter local și temporar.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză (5 - 8 decembrie), dar cu probabilitate ridicată și la sfârșitul acestuia (16 - 18 decembrie), vremea va fi foarte rece, în special dimineața și noaptea, când local va fi ger. În acest context, temperaturile maxime vor oscila între 0 și 4 grade, iar minimele între -12 și -7 grade, în medie regională, în depresiuni urmând să se înregistreze valori chiar mai mici. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate, fiind de așteptat maxime între 3 și 6 grade, respectiv minime între -7 și -2 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va crește după data de 12 decembrie.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată și la sfârșitul acestuia, vremea va fi rece, în special dimineața și noaptea, când local va fi ger. Astfel, vor fi temperaturi maxime de la un grad Celsius la 3 grade Celsius, și minime între -10 și -5 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referință, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, cele diurne peste normalul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime între 3 - 6 grade și minime între -7 și -1 grade. Până pe data de 12 decembrie precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe spații restrânse, după care va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente și posibil moderate cantitativ.

Prognoza de specialitate relevă că, în Moldova, în prima parte a intervalului de referință, dar și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece, în special dimineața și noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime de 0 - 5 grade și minime între -9 și -3 grade. În restul intervalului, vor fi temperaturi ușor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 4 - 8 grade și ale celor nocturne cuprinse între -4 și un grad. Până în data de 13 decembrie, precipitații slabe se vor semnala doar pe spații restrânse, cu precădere în partea de nord a regiunii și vor avea caracter trecător. Ulterior, va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente la nivelul întregii zone.

În Dobrogea, în prima parte a intervalului de referință, dar posibil și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, se menține caracteristica de vreme rece, în special dimineața și noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime ce vor oscila de la două grade la 5 grade, iar minimele între -7 și -2 grade. În restul timpului vor fi temperaturi ușor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 6 - 9 grade și ale celor nocturne între-2 și două grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referință, dar totuși acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 - 17 decembrie.

În zona Munteniei, în prima parte a intervalului de referință, dar cu probabilitate mare și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece, mai ales dimineața și noaptea. Temperaturile maxime vor oscila între două și 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -8 și -4 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referință sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, fiind de așteptat maxime de la 6 la 10 grade și minime între -4 și 0 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referință, dar totuși acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 - 17 decembrie.

În Oltenia, în prima parte a intervalului de referință, precum și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece. Vor fi temperaturi maxime între două și 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între -6 și -2 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referință, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate (cele diurne peste normalul lunii decembrie), cu maxime de 6 - 10 grade și minime între -3 și 0 grade, mediat pe regiune. În cea mai mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă, cu excepția perioadei 14 - 17 decembrie, când acestea ar putea apărea pe spații mici și în cantități neînsemnate.

La munte, în perioadele 5 - 8 decembrie, respectiv 16 - 18 decembrie, vremea se anunță foarte rece, în special dimineața și noaptea, când gerul va persista în mare parte a zonei montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și -2 grade Celsius, iar minime între -14 și -8 grade, în medie. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, fiind de așteptat maxime de la 0 la 4 grade și minime între -8 și -2 grade. Până în data de 12 decembrie, vor fi posibile doar ninsori trecătoare, neînsemnate cantitativ, dar ulterior va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și mai consistente.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Mediu


 Primaria Giurgiu


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter