Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 28 Noiembrie 2016 Alte articole din Mediu
 

Vreme mai rece decât în mod normal și precipitații însemnate cantitativ, din 4 decembrie

zapada1.jpgVremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în aproape toate regiunile, iar precipitații însemnate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi posibile cu probabilitate mai mare din 4 decembrie, relevă prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 28 noiembrie - 11 decembrie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) .

În zona Banatului, în prima săptămână din intervalul de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între două și 6 grade Celsius, iar minimele între -4 și două grade Celsius. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, o ușoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei și nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 și 7 grade, iar noaptea între -2 și -1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 - 3 decembrie și 6 - 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Pentru regiunea Crișanei, vremea se anunță mai rece decât în mod normal la sfârșit de noiembrie și prima decadă a lunii decembrie. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între două și 4 grade Celsius, respectiv minime între -6 și un grad. Valorile termice diurne din ultima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Mediile celei de-a doua săptămâni vor fi de 3 - 4 grade, pentru temperaturile maxime, și de la -5 la minus două grade, pentru cele minime. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 - 3 decembrie și 5 - 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, regimul termic din prima săptămână de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne și sub acesta la cele diurne. În medie, maximele vor fi cuprinse între -1 și două grade Celsius, iar minimele între -8 și zero grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, majoritatea temperaturilor vor fi ușor peste cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între un grad și 3 grade, și minime între- 7 și -4 grade, mediate pe regiune. Precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate și însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 1 - 3 decembrie și 5 - 11 decembrie.

În Maramureș, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe durata întregului interval de prognoză. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra zero și două grade, iar minimele între -7 și zero grade. În săptămâna a doua vor fi maxime de la un grad la două grade Celsius și minime între -5 și -3 grade. Precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului mai consistente în intervalele 1 - 3 decembrie și 4 - 11 decembrie.

Prognoza de specialitate relevă că, în Moldova, în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar cele nocturne mai ridicate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între un grad și 4 grade, iar cele minime între -5 și un grad Celsius. În săptămâna a doua, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. Majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între două și 4 grade, iar minimele vor fi de -3 și -4 grade. În cea mai mare parte a intervalului, se vor înregistra precipitații în general slabe, cu excepția perioadei 6 - 11 decembrie, când vor deveni mai consistente.

În Dobrogea, regimul termic va fi în scădere până la sfârșitul acestei luni, apoi va crește ușor, însă începând din 5 decembrie, variațiile de la o zi la alta și de la o noapte la alta nu vor fi semnificative. La începutul și sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne vor fi apropiate de cele normale la final de noiembrie și început de decembrie și mai scăzute decât în mod normal, în această perioadă, în restul timpului. Valorile nocturne, preponderent negative, se vor situa sub cele specifice perioadei, mai puțin în prima zi, când vor fi mai ridicate. În medie, maximele se vor încadra între un grad și 7 grade, iar minimele vor scădea de la 7 grade în dimineața zilei de 28 noiembrie, până la -3 grade, în ultima zi a acestei luni, apoi vor crește până în jurul a -1 grad. În cea de-a doua săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, îndeosebi în cursul nopților și al dimineților. Media pe regiune va fi de 5 - 6 grade, în privința maximelor, și de până la un grad Celsius, în cazul minimelor. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe, va fi mai ridicată în perioada 6 - 11 decembrie, în restul timpului acestea fiind posibile doar trecător.

În zona Munteniei, în ultimele zile de noiembrie, vremea se va răci. Ulterior, temperatura aerului va crește ușor. În prima săptămână din intervalul de prognoză, în medie, maximele vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, mare parte dintre acestea apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile minime, mai coborâte decât în mod obișnuit, preponderent negative, se vor încadra, în medie, între -6 și -2 grade, cu excepția primei dimineți din intervalul de prognoză când va fi mai cald - în jur de 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 - 6 grade, iar a celor minime de la -3 la -2 grade, în general mai mari decât cele ce ar fi normale. Vor fi condiții de precipitații în aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în intervalul 6 - 10 decembrie.

În Oltenia, în cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit și doar valorile nocturne din perioada 5 - 11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei. În prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime cuprinse între 3 și 7 grade, respectiv minime între-6 și 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 6 grade, iar temperaturile minime între -3 și -1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalele 28 - 29 noiembrie, 1 - 2 decembrie și 6 - 10 decembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopților, cât și în cursul zilelor, mai scăzute în prima săptămână când, în medie, maximele se vor încadra între -4 și -8 grade, iar minimele între -13 și -6 grade. În cea de-a doua săptămână vor fi valori ale temperaturilor maxime de la -3 la -2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de-6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioadele 1 - 3 decembrie și 5 - 11 decembrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Mediu


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter