Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 17 Octombrie 2016 Alte articole din Mediu
 

Prognoză ANM: vremea va fi rece și ploioasă pe durata următoarelor două săptămâni

Vreme va rămâne rece și ploioasă în majoritatea regiunilor din țară și doar intervalul 23 - 25 octombrie va fi caracterizat de valori termice în creștere, cu maxime de până la 16 grade Celsius, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 17 - 30 octombrie.

În Banat, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie regională a maximelor de 12 - 13 grade. Începând cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai crește ușor și până la sfârșitul lunii se vor situa la medii în jurul a 14 grade, cu excepția perioadei 23 - 25 octombrie, când vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul celor două săptămâni și vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 8 grade. În cea mai mare parte a primei săptămâni, temporar va ploua slab, cu mențiunea că, în intervalul 20 - 22 octombrie, pe spații mici se vor înregistra și cantități de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

În Crișana, temperaturile maxime vor crește ușor de la valori sub normalul perioadei, adică medii de 12 - 13 grade, ce se vor înregistra în primele trei zile, până la valori în medie de 14 grade în restul intervalului, mai puțin în perioada 23 - 25 octombrie, când media regională va tinde spre 15 - 16 grade. Valorile termice nocturne nu vor înregistra modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 8 grade. Pe parcursul primei săptămâni, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu mențiunea că, în intervalul 20 - 22 octombrie, pe spații mici, se vor înregistra și cantități de apă însemnate. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și în săptămâna a doua, cu precădere începând cu data de 26 octombrie.

Totodată, în Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 8 și 10 grade, dar, începând din data de 20 octombrie, valorile diurne vor crește ușor și vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse în general între 12 și 14 grade. În primele două nopți, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de zero grade Celsius, apoi vor crește până la o medie de 5 - 6 grade în nopțile de 21 și 22 octombrie, urmând ca până la sfârșitul intervalului să fie relativ constante la medii de 2 până la 4 grade Celsius. În intervalul 20 - 24 octombrie, temporar, va ploua, chiar moderat cantitativ în jurul datei de 21 octombrie, dar probabilitatea de ploi se va menține ridicată și după data de 26 octombrie.

În Maramureș, temperaturile maxime vor crește ușor de la valori sub normalul perioadei, în prima zi o medie de 9 - 10 grade, până la valori medii de 12 grade în restul intervalului, cu excepția zilelor de 23 și 24 octombrie, când media regională va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 3 și 7 grade. În perioada 20 - 22 octombrie, temporar va ploua și pe spații mici se vor strânge și cantități de apă însemnate, dar ploi, cu caracter local, se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

De asemenea, în Moldova, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie regională a maximelor de 9 - 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie și până la sfârșitul primei săptămâni, acestea vor mai crește ușor, până la medii de 12 - 13 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila din nou la o medie de 9 - 10 grade. Minimele termice vor crește treptat de la valori medii în jur de zero grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 6 grade în noaptea de 22 octombrie. Ulterior, temperaturile vor mai scădea ușor și se vor situa în ultimele nopți, la medii de 2 - 3 grade Celsius. Spre finalul primei săptămâni va ploua, posibil moderat cantitativ în data de 22 și 23 octombrie, iar temporar ploile vor apărea și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, vremea va fi rece în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie în jurul valorii de 11 grade, apoi se va încălzi treptat spre un regim termic normal, în perioada 21 - 23 octombrie, când se vor înregistra valori medii diurne de 15 - 16 grade. După data de 24 octombrie, maximele vor scădea ușor spre valori medii de 12 - 14 grade. Minimele termice vor crește treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 10 grade în nopțile de 22, 23 și 24 octombrie, apoi vor mai scădea ușor spre medii de 6 grade. În perioada 21 - 24 octombrie, dar trecător și după data de 26 octombrie, vor fi ploi în general slabe cantitativ.

În Muntenia, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie regională a maximelor în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie și până la sfârșitul primei săptămâni, acestea vor mai crește și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila la medii de 12 - 14 grade. Minimele termice vor crește treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 8 - 9 grade, în nopțile de 22 și 23 octombrie, apoi vor mai scădea ușor și vor tinde în ultimele nopți, spre medii de 4 - 5 grade. Îndeosebi în perioada 21 - 24 octombrie, dar temporar și după data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

În Oltenia, la începutul intervalului, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal, cu maxime în medie de 9 - 10 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile diurne vor crește ușor și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse între 12 și 15 grade. În primele două nopți, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de 4 grade, după care vor crește până la o medie de 7 - 8 grade, în nopțile din perioada 21 și 24 octombrie, urmând ca până la sfârșitul intervalului să fie relativ constante, la medii de 5 - 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în data de 19 octombrie, dar și în perioada 21 - 23 octombrie. Temporar, ploile își vor face apariția și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu maxime în medie de la două la patru grade Celsius, și minime negative între de -3 și -2 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi în creștere și se vor menține constante până la sfârșitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor și apropiate de zero grade Celsius, în cursul nopților. În perioada 20 - 24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie, temporar, vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Mediu
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter