Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 03 Octombrie 2016 Alte articole din Mediu
 

ANM anunță temperaturi în scădere semnificativă și ploi pe arii extinse până la sfârșitul acestei săptămâni

Vremea va răci semnificativ în următoarele șase zile, temperaturile urmând să fie mai scăzute decât în mod normal, cu maxime ce nu vor depăși 13 - 16 grade Celsius, iar ploile vor fi frecvente pe arii extinse, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 3 - 16 octombrie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 13-16 grade și ale minimelor de 6-9 grade și chiar deosebit de rece în intervalul 5 - 6 octombrie, când temperaturile vor fi, în medie regională, de 9-12 grade la amiază și 3-5 grade dimineață. În cea de-a doua săptămână se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, ce se va resimți în special la valorile diurne ce vor crește de la medii de 14 grade spre 20 de grade în jurul datei de 15 octombrie când vor deveni apropiate de normele climatologice specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va aduce și ploi frecvente, moderate sau local chiar mai însemnate cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

În Crișana, pe parcursul primei săptămâni, răcirea vremii va fi semnificativă, astfel că valorile de temperatură se vor situa, în special în perioada 5 - 6 octombrie, cu mult sub cele normale în această perioadă din an. Mediile maximelor vor fi de 9-12 grade și ale minimelor de 2-6 grade. În cea de-a doua săptămână se estimează o creștere ușoară și treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne care vor urca de la 14-15 grade în jurul datei de 10 octombrie spre 20 de grade la sfârșitul intervalului de prognoză, atunci când se vor situa în jurul celor climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de o vreme cu ploi pe arii extinse și local în cantități mai importante, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

În Transilvania, în prima săptămână, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11-15 grade și ale minimelor de 3-7 grade și chiar deosebit de rece în intervalul 5 - 6 octombrie, când temperaturile vor fi, în medie regională, de 8 grade la amiază și 3 grade dimineață. În cea de-a doua săptămână se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, ce se va resimți în special la valorile diurne ce vor crește de la medii de 13 grade spre 18 grade în jurul datei de 15 octombrie, devenind apropiate de normele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va aduce și ploi frecvente, în general moderate cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni, răcirea vremii va fi semnificativă, astfel că valorile de temperatură se vor situa, în special în perioada 5 - 6 octombrie, cu mult sub cele normale în această perioadă din an. Mediile maximelor vor fi de 8-13 grade și ale minimelor de 2-6 grade. În cea de-a doua săptămână se estimează o creștere ușoară și treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne ce vor urca de la 13 grade în jurul datei de 10 octombrie spre18 grade la sfârșitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de o vreme cu ploi pe arii extinse și local în cantități mai importante, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

În Moldova, începând din data de 4 octombrie, vremea se va răci apreciabil, astfel că valorile de temperatură vor deveni în perioada 5 - 6 octombrie mult mai coborâte decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie; mediile maximelor vor fi de 10-16 grade și ale minimelor de 4-8 grade. În cea de-a doua săptămână se estimează o creștere ușoară și treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne, ce vor urca spre 18 grade la sfârșitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de intervale cu ploi frecvente ce pot fi local mai importante cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

În Dobrogea, în perioada 5-7 octombrie, vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 16 grade și minime de 7 grade, mediat pe regiune. În celelalte zile ale intervalului de referință sunt de așteptat valori termice apropiate de cele nomale în prima jumătatea a lunii octombrie, respectiv 17-20 de grade ziua și 8-12 grade noaptea. Ploi mai frecvente, moderate cantitativ, vor fi în intervalele 4-5 și 7-8 octombrie, în restul timpului fiind posibil să plouă în general slab și pe areale mai restrânse.

În Muntenia, o răcire semnificativă și bruscă a vremii se va produce la mijlocul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile mediate pe regiune vor scădea de la 21 de grade la 14 grade, în privința celor maxime și de la 13 grade spre 4 grade, la cele minime. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii ce se va resimți preponderent la valorile diurne, ce vor ajunge spre 20 de grade, temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie. Va ploua local și în general slab în intervalul 4-5 octombrie, iar în perioada 7-8 octombrie sunt estimate ploi mai frecvente și mai însemnate cantitativ. Pentru celelalte zile ale perioadei de referință probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

În Oltenia, o răcire semnificativă și bruscă a vremii se va produce la mijlocul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile mediate pe regiune vor scădea de la 20 de grade la 13-16 grade, în privința celor maxime și de la 12 grade spre 3-6 grade, la cele minime. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii ce se va resimți preponderent la valorile diurne, ce vor ajunge la 20 de grade, temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie. Va ploua pe arii restrânse și în general slab în primele zile ale intervalului de prognoză, urmând ca ploi mai frecvente și mai importante cantitativ să fie în zilele de 7 și 8 octombrie. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

La munte, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel că în intervalul 5 - 11 octombrie valorile termice vor deveni negative pe timpul nopților, iar ziua vor fi în medie de 2-6 grade. Apoi este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, în medie, pozitive. Pe parcursul primei săptămâni, precipitațiile vor fi pe spații extinse și local în cantități mai importante. La început va ploua, dar începând din noaptea de 4 spre 5 octombrie ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările arată o probabilitate de precipitații mai redusă.

Estimarea publicată de Administrația Națională de Meteorologie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Mediu


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter