Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 05 Septembrie 2016 Alte articole din Evenimente
 

Conferinta "Fondul pentru Mediu. Provocarile anului 2017" are loc pe 27 septembrie, la Bucuresti

fondul_mediu.jpgPolitica comunitara de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, Romania riscand sa fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement in ceea ce priveste gestionarea deseurilor. Ca urmare a blocajului de pe piata nationala, referitor la gestionarea deseurilor si a imposibilitatii atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de catre Uniunea Europeana, incepand cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificari contributiilor la Fondul pentru mediu.

La aproape doua luni dupa intrarea in vigoare a noilor modificari, BusinessMark Events Management, alaturi de specialistii Deloitte Romania si Reff & Asociatii, va invita la conferinta "FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017" din data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din Bucuresti, sa aflati impactul noilor modificari asupra obligatiilor de raportare si asupra taxelor ce trebuie platite la Fondul pentru Mediu.

Printre temele abordate in cadrul evenimentului, se numara:
- Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate ("OTR") si generatorul de deseuri?
- Elemente contractuale de protectie a operatorilor economici generatori de deseuri: la ce sa fim atenti cand semnam un contract cu un OTR?
- Cum efectuam corect trasabilitatea deseurilor?
- Taxa pentru ambalaje: cine si cand o datoreaza conform noilor prevederi legale?
- Se mai taxeaza bunurile destinate dezmembrarii?
- Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?
- Aveti obligatia sa va inregistrati la ANPM pentru achizitionarea echipamentelor electrice si electronice ("EEE") a produselor ce contin baterii sau acumulatori?
- Cand trebuie sa platim taxa pentru deseurile de EEE-uri si de baterii/acumulatori?
- Sunteti obligat sa implementati un sistem de colectare a deseurilor de EEE?

Specialistii care vor dezvolta tematicile propuse sunt:
MIHAI PETRE, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte Romania
SILVIA AXINESCU, Avocat, Reff & Asociatii
DANIELA NEAGOE, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte Romania

"FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017 va avea loc pe data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din Bucuresti. Un eveniment Deloitte Romania si Reff & Asociatii, cu sprijinul BusinessMark Events Management.

Pentru detalii si inscrieri, acceseaza www.business-mark.ro sau contacteaza-ne la numerele de telefon (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.ro sau office@business-mark.ro.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Evenimente
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter