Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 22 Februarie 2016 Alte articole din Primarii
 

Răzvan Sava: "Bugetul Capitalei pentru 2016 este unul de austeritate"

sava_razvan1.jpgPrimarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a calificat bugetul pentru 2016 destinat Bucureştiului ca fiind unul "de austeritate", aprecierea fiind făcută, vineri seară, în cadrul unei dezbateri cu ONG-urile pe marginea proiectului de buget.
Conform prezentării făcute de edil, în 2016, în ce priveşte infrastructura, sunt prevăzute cheltuieli de investiţii în valoare de 148 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei pentru expertiza, proiectarea şi consolidarea unor imobile în baza OUG 20/1994 (24 de lucrări noi, patru lucrări în derulare).

Peste 2,2 milioane lei se vor aloca pentru expertiza, proiectarea şi execuţia unor lucrări de consolidare a zece policlinici. 14 milioane lei ar urma să fie alocate pentru Sala Multifuncţională "Lia Manoliu", iar 39 de milioane lei pentru Patinoarul Flamaropol. De asemenea, 23 de milioane de lei ar urma să revină modernizării şi reabilitării sediului vechi al PMB, 8 milioane de lei reabilitării sălii de spectacole de la Teatrul "Ion Creangă", iar 3,5 milioane lei realizării unor blocuri de locuinţe sociale pe strada Ghermăneşti.

În ce priveşte Direcţia Transporturi, sunt prevăzute: reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Şoseaua Pantelimon (118 milioane lei), modernizare infrastructură Piaţa Sudului (107 milioane lei), penetraţie Prelungirea Ghencea-Domneşti (30 milioane lei), penetraţie Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti (40 milioane lei), străpungerea Bd. N. Grigorescu - Splai Dudescu (peste 33 milioane lei). Vor fi reabilitate sistemul rutier şi liniile de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu (9 milioane lei), Bd. Aerogării (7 milioane lei), Şoseaua Iancului (10 milioane lei). Pentru pasajul subteran Piaţa Presei Libere vor fi alocaţi 6 milioane lei, pentru pasajul pietonal de la Piaţa Eroii Revoluţiei - 6 milioane lei, iar pentru supralărgirea str. Fabrica de Glucoză - 10 milioane de lei Pentru reparaţii curente ale străzilor sunt prevăzuţi 150 de milioane de lei. De asemenea, ar urma să fie alocate sume pentru: reabilitarea sistem rutier sector 5 (650.000 lei), reabilitare sistem rutier strada Teiuş (7,4 milioane lei), semnalizare verticală dinamică pe arterele municipiului Bucureşti (2,6 milioane lei), modernizare şi consolidare Pod Mihai Bravu (12 milioane lei).

În cadrul direcţiei Utilităţi, sunt prevăzute investiţii de 255 de milioane de lei pentru staţia de epurare Glina, 58 de milioane de lei pentru realizarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, drumuri şi iluminat în cadrul ansamblului Henry Coandă şi 13 milioane de lei pentru execuţia bazinelor de retenţie în zona Bucureşti-Măgurele.

Pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf sunt prevăzuţi 9,1 milioane lei, iar ARCUB ar urma să primească 31 de milioane de lei, dintre care 4,4 milioane pentru programul "Bucureşti, capitala Europeană a Culturii".

Principalele probleme ridicate de către ONG-uri în cursul dezbaterii au vizat: un program de sterilizare a câinilor, stadiul lucrărilor de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, prioritizarea investiţiilor, soluţii viabile pentru o infrastructură care să permită deplasarea cu bicicleta în Capitală, insuficienţa locuinţelor sociale, creşterea veniturilor PMB prin tarifarea corespunzătoare a publicităţii stradale. De asemenea, reprezentanţii unor ONG-uri au salutat faptul că bugetul a fost făcut public mai rapid decât în alţi ani, fiind afişat pe site pentru consultare.

Pentru 2016, municipalitatea estimează venituri şi, totodată, cheltuieli de 4,139 miliarde lei. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii


 kronemag


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter