Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Joi, 04 Februarie 2016 Alte articole din Primarii
 

Plăţi nelegale de peste 5 milioane lei făcute de Primăria Ploieşti pentru subvenţionarea transportului public

ploiesti_primaria.jpgPrimăria municipiului Ploieşti a efectuat, în cursul anului 2014, o serie de plăţi nelegale în valoare de peste cinci milioane lei pentru subvenţionarea transportului public, au constatat inspectorii Curţii de Conturi Prahova în urma unui audit.
Potrivit documentelor postate pe site-ul oficial al Curţii de Conturi a României, în cadrul auditului efectuat în perioada 5 mai-20 iunie 2015 asupra situaţiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2014, s-a stabilit că la nivelul municipiului Ploieşti au fost aprobate şi decontate din bugetul local subvenţii pentru transportul public urban al unor categorii de călători care exced cadrul legal în vigoare.

De asemenea, inspectorii au constatat că au fost efectuate plăţi nelegale în valoare totală de 4 523 505 lei, reprezentând subvenţii pentru transportul public local de persoane, decontate la tarife supraevaluate, pentru care, în timpul misiunii de audit, au fost calculate majorări de întârziere în sumă totală de 542 820 lei.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în martie 2014, o hotărâre privind acordarea gratuităţii la transportul public de persoane prin curse regulate efectuat cu mijloacele de transport ale SC Transport Călători Express SA Ploieşti pentru ploieştenii care au venituri lunare nete sub 3.000 de lei şi pentru cei care nu au venituri.

Decizia a fost luată în contextul demarării lucrărilor de reabilitare cu fonduri europene a liniilor de tramvai care traversează oraşul de la nord la sud şi de la nord la vest, municipalitatea motivând că doreşte astfel să încurajeze cetăţenii să renunţe la folosirea autoturismului propriu în favoarea transportului în comun pentru a evita blocajele în trafic.

De asemenea, inspectorii Camerei de Conturi Prahova au stabilit că Primăria Ploieşti a efectuat plăţi nelegale în valoare totală de 80.489,70 lei, reprezentând elemente de cost decontate nejustificat la obiectivul de investiţii "Parcare supraterană strada Cuza Vodă", pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 11 488 lei.

Pentru acelaşi obiectiv, au mai fost efectuate plăţi nelegale în valoare de 603,70 lei, reprezentând servicii de dirigenţie de şantier neexecutate.

Parcarea supraterană de pe strada Cuza Vodă, situată în centrul Ploieştiului, a fost ridicată în baza unei autorizaţii de construire emise ilegal, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) cerând Prefecturii Prahova atacarea în contencios a documentului.

Conform proiectului, parcarea dată deja în folosinţă de mai multe luni are un regim de înălţime D+P+6E şi 272 de locuri de parcare, valoarea lucrărilor fiind de 8.619.770 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local. Camera de Conturi Prahova a stabilit că, în perioada supusă verificărilor, au fost înregistrate la Primăria Ploieşti nereguli care au adus un prejudiciu de peste 5,8 milioane lei, abaterile financiar-contabile depistate fiind în valoare de 25,6 milioane lei. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter